Betekenis impressie

Wat betekent impressie? Hieronder vind je 8 betekenissen van het woord impressie. Je kunt ook zelf een definitie van impressie toevoegen.

1.

8   4

impressie


zelfstandig naamwoord - uitwerking die het heeft op gedachten en gevoel
Voorbeeld: tijdens de reis heb ik veel impressies opgedaan
synoniem: indruk
Bron: www.muiswerk.nl

2.

3   2

Impressie


expand(document.getElementById('ddet1442911934'));expand(document.getElementById('ddetlink1442911934')) Het aantal keer dat een Admarkt Topadvertentie in de resultatenlijst is getoond aan potentiële kopers. De advertentie kan getoond worden als er in de desbetreffende rubriek gezocht wordt of als er een zoekterm in de zoekbalk wordt ingevuld die overeenkomt met woorden in uw advertentietitel.
Bron: admarkt.nl

3.

5   5

impressie


impressie zn. ‘indruk’ Mnl. inpressie ‘het indrukken van iets in of op iets anders’ [1485; MNHWS]; vnnl. impressie “een prente oft druckinghe” [1553; WNT], buiten de woordenboeken vrijwel uitsluitend in de abstracte betekenis ‘uitwerking op het gemoed of de geest’, in d'eerste Impressye ‘de eerste indruk’ [1575; WNT Aanv.], een seer quaede impressie ‘een zeer slechte indruk’ [1671; WNT Aanv.]. Al dan niet via Frans impression [13e eeuw; Rey] ontleend aan Latijn impressiō ‘indruk’, ook concreet ‘het indrukken, inval’, afleiding van imprimere ‘indrukken, inprenten’, gevormd uit → in- 3 ‘in’ en premere ‘drukken’, zie → persen. Het woord is in het Nieuwnederlands grotendeels vervangen door het neologisme → indruk, in het BN meer dan in het NN. Er is inmiddels een licht verschil in connotatie: een impressie wordt meestal gegeven of gemaakt, bijv. in de vorm van een geschreven verslag of een beeldverslag, zoals een foto-impressie, terwijl men een indruk meestal krijgt of heeft; met andere woorden, aan de hand van een impressie kan men een goede indruk krijgen van het gebeurde.
Bron: etymologiebank.nl

4.

2   2

impressie


impressio L indruk, invloed, uitholling; 1. (verlosk.) het indrukken van het kinderhoofd in het bekken. 2. de mate waarin, casu quo, de onderzoekende hand van de arts een `uitholling’ van het lichaam van de patiënt veroorzaakt.
anoniem op 2016-02-17

5.

3   4

Impressie


Iedere enkele getoonde advertentie. Een pageview kan bestaan uit meerdere impressies, indien er verschillende advertentieposities op de pagina staan. Zie ook: Inventory.
Bron: demediamaatschap.nl

6.

1   2

impressie


impressio L indruk, invloed, uitholling; 1. (verlosk.) het indrukken van het kinderhoofd in het bekken. 2. de mate waarin, casu quo, de onderzoekende hand van de arts een `uitholling’ van het lichaam van de patiënt veroorzaakt.
anoniem op 2016-02-17

7.

1   3

impressie


indeuking
Bron: collegenet.nl

8.

1   4

Impressie


Fossiele indruk van een plant, de plant zelf is niet meer aanwezig.
Bron: geokring.nl


Betekenis van impressie toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< impresario impressiefractuur >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen