1 |
histamineStof die in vrijwel alle weefsels voorkomt; deze wordt gevormd bij allergische reacties, stress en onder invloed van bepaalde andere stoffen
|
2 |
histamineEen amine dat voorkomt in de meeste dierlijke en plantaardige weefsels.
|
3 |
histaminestof welke in wijn voor kan komen. Behoort tot de biogene aminen, ontstaat door (onhygiënische) bacteriën bij de rijping van een wijn. Kan allergische reacties geven. Wijnmakers die bentoniet als middel gebruiken om een wijn schoon te maken, maken ook wijnen met weinig histamine. Het vaststellen van de hoeveelheid histamine in een wijn is uitsluitend analytisch vast te stellen. In kaas zit een veel grotere hoeveelheid histamine dan in wijn, in tonijn en sardientjes nog meer Zie ook bestanddelen van wijn Histamine: Voedingsmiddel Gehalte histamine (µg/l) tonijn tot 13000 mg/kg kaas (Goudse) 30-180 mg/kg bier 20-300 rode wijn 60-3.800 champagne ca. 670 sekt 15-80 dessertwijn 80-400 witte wijn 5-120 chocolade 9
|
4 |
histaminestof welke in wijn voor kan komen. Behoort tot de biogene aminen, ontstaat door (onhygiënische) bacteriën bij de rijping van een wijn. Kan allergische reacties geven. Wijnmakers die bentoniet als middel gebruiken om een wijn schoon te maken, maken ook wijnen met weinig histamine. Het vaststellen van de hoeveelheid histamine in een wijn is uitsluitend analytisch vast te stellen. In kaas zit een veel grotere hoeveelheid histamine dan in wijn, in tonijn en sardientjes nog meer Zie ook bestanddelen van wijn Histamine: Voedingsmiddel Gehalte histamine (µg/l) tonijn tot 13000 mg/kg kaas (Goudse) 30-180 mg/kg bier 20-300 rode wijn 60-3.800 champagne ca. 670 sekt 15-80 dessertwijn 80-400 witte wijn 5-120 chocolade 9
|
5 |
histamineHistamine is een organische verbinding, meer bepaald een biogeen amine, die betrokken is bij verscheidene fysiologische processen. De stof speelt een rol in het maag-darmkanaal, fungeert als neurotran [..]
|
6 |
histaminestof welke in wijn voor kan komen. Behoort tot de biogene aminen, ontstaat door (onhygiënische) bacteriën bij de rijping van een wijn. Kan allergische reacties geven. Wijnmakers die bentoniet als middel gebruiken om een wijn schoon te maken, maken ook wijnen met weinig histamine. Het vaststellen van de hoeveelheid histamine in een wijn is uitsluite [..]
|
<< hinderen | Hindi >> |