Betekenis fysiotherapie

Wat betekent fysiotherapie? Hieronder vind je 12 betekenissen van het woord fysiotherapie. Je kunt ook zelf een definitie van fysiotherapie toevoegen.

1.

2   0

Fysiotherapie


Behandeling van mensen met klachten of belemmeringen in het bewegingsapparaat met massagetechnieken, bewegingstechnieken en fysiotechnische middelen.
Bron: zorgbelang-nederland.nl

2.

1   0

Fysiotherapie


Toepassen van oefentherapie (bewegingstherapie), massagetherapie en therapie waarbij gebruikt wordt gemaakt van fysische middelen (bijvoorbeeld elektro- , infrarood-, thermo- en UV-therapie)
Bron: www.dokterdokter.nl

3.

0   0

fysiotherapie


Eerstelijnsvoorziening die behandeling met massagetechnieken, bewegingstechnieken en fysiotechnische middelen biedt aan mensen met klachten of belemmeringen in het houdings- en bewegingsapparaat.
Bron: www.thesauruszorgenwelzijn.nl

4.

0   0

fysiotherapie


zelfstandig naamwoord - massage en oefeningen om pijnlijke botten en spieren te verbeteren
Voorbeeld: hij moet met zijn rug naar de fysiotherapie
Bron: www.muiswerk.nl

5.

0   0

fysiotherapie


behandeling van mensen met klachten of belemmeringen in het houdings- en bewegingsapparaat
Bron: thesaurus.politieacademie.nl

6.

0   0

Fysiotherapie


Onderdeel van de geneeskunde warbij de pati�nt wordt behandeld met fysische (natuurkundige) methodes, onder andere massage, oefenen, warmte en bestraling.   
Bron: members.multimania.nl

7.

0   0

Fysiotherapie


Fysiotherapie of kinesitherapie is een paramedische discipline die zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens. Fysiotherapie is een beschermd beroep wat inhoudt dat iemand zich alleen zo mag noemen wanneer deze de 4-jarige gelijknamige HBO-studie succesvol heeft afgerond en tevens een BIG-registratie bezit. Patiënten met klachten met betrekking tot het steun- en bewegingsapparaat worden, ondersteund door oefeningen of verschillende categorieën fysische therapieën geholpen om beweeglijkheid te verbeteren en pijn te verminderen. Er zijn verschillende vormen van fysiotherapie waarmee klachten worden behandeld zoals oefentherapie, massagetherapie en fysische therapie. De fysiotherapeut doet een lichamelijk onderzoek, stelt een behandelplan op en bespreekt dat met de patiënt. Het is altijd de patiënt die verantwoordelijk is voor zijn eigen genezing. De fysiotherapeut speelt hierbij een ondersteunende rol. Het doel van de behandelingen kan bijvoorbeeld zijn: Sinds 1 januari 2007 kunnen mensen rechtstreeks een fysiotherapeut bezoeken als ze klachten hebben; voor deze datum had men een verwijzing van een huisarts of specialist nodig. Fysiotherapie kent onder andere de volgende specialisaties:
Bron: nl.wikipedia.org

8.

0   0

Fysiotherapie


Behandeling van mensen met klachten of belemmeringen in het bewegingsapparaat met massagetechnieken, bewegingstechnieken en fysiotechnische middelen.
Bron: zorgbelang-noordholland.nl

9.

0   0

Fysiotherapie


Een behandelvorm waarbij fysische technieken worden gebruikt om onevenwicht in of aandoeningen van de functie en beweging van het menselijk lichaam te behandelen.
Bron: pijntelijf.nl

10.

0   0

Fysiotherapie


Fysiotherapie richt zich op klachten van het bewegingsapparaat met focus op spieren, banden, gewrichten en pezen. De dierfysiotherapeut behandelt de patiënt symptomatisch na verwijzing van een dierenarts, bijvoorbeeld als onderdeel van een revalidatietraject na een operatie, of herstel na een blessure. Een behandeling kan bestaan uit oefentherapie, massagetherapie en fysische therapieën (zoals elektrotherapie, lasertherapie) met als doel het verminderen van stijfheid, het vergroten van de spierkracht, verbeteren van de coördinatie en mobiliteit, het verminderen van spierspanning en zwelling en het verbeteren van de weefselcirculatie.Vanuit AOMD oogpunt is fysiotherapie een goede aanvullende therapie na AOMD behandeling en indien geïndiceerd.
Bron: kreupeldier.nl

11.

0   0

Fysiotherapie


Behandeling van aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat door middel van oefeningen, massages, licht, baden, enz.
Bron: zimmernederland.nl

12.

0   0

fysiotherapie


het toepassen van oefentherapie (syn. bewegingstherapie), massagetherapie (zie massage) en fysische therapie ter preventie of behandeling van orthopedische, neurologische, reumatische e.a. afwijkingen van de normale lichaamshouding en -functie; manipulatieve of manuele , vorm van fysiotherapie die d.m.v. goed gedoseerde en systematische handgrepen rechtstreeks op het lichaam aa...
anoniem op 2016-02-17


Betekenis van fysiotherapie toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< fysiotherapeuten fysiotherapiepraktijken >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen