Betekenis dagtekening

Wat betekent dagtekening? Hieronder vind je 4 betekenissen van het woord dagtekening. Je kunt ook zelf een definitie van dagtekening toevoegen.

1.

2   1

dagtekening


[p.] datum (van brief)
Bron: hetambtelijkwoordenboek.webklik.nl

2.

2   1

Dagtekening


De dagtekening is de datum die op een brief, factuur of officieel document is vermeld. De dagtekening is vaak een aanknopingspunt voor verschillende termijnen. Zo zal de bezwaartermijn voor een belastingaanslag berekend worden vanaf de dagtekening van de aanslag, en stellen ondernemers hun betaling [..]
Bron: nl.wikipedia.org

3.

2   1

dagtekening


dagteekening znw., is ouder dan dagteekenen; sedert Hooft. Misschien door dezen gevormd ter vermijding van ’t vreemde woord datum.
Bron: etymologiebank.nl

4.

1   2

dagtekening


Kan nooit helder en duidelijk uitgelegd worden over de betekenis van dagtekening, de reden hiervan is de taal (Nederlandse Taal) In het Engels of ander taal met inhoudelijke rijkdom wordt wel kort en krachtig en helder en duidelijk voor ieder een begrijpelijk zou zijn. Een simpele bv, Ik kom je ophalen, in het Engels; I peak you up, de woord ophalen vind ik beetje rare woord om een persoon mee laten nemen en niet ophalen, je kan wel ophalen boodschappen of ander producten, maar levende mensen zijn niet om opgehaald te worden maar mee gaan of mee lopen, in mijn logica en verstand, de Nederlandse taal in meest gevallen kan niet gebruik worden om iets duidelijk en helder uit te leggen, je merkt het in praktijk, na uitleg komt een vraag zoals, hoe bedoel je of wat bedoel je precies of kan je nog een keer uitleggen of ik begrijp het niet en of voor mij is nog steeds niet duidelijk. De Problem Zit In De Taal Zelf :)
JP op 2017-04-18


Betekenis van dagtekening toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< dagvaardingsprocedure belastingstelsel >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen