Betekenis dab

Wat betekent dab? Hieronder vind je 12 betekenissen van het woord dab. Je kunt ook zelf een definitie van dab toevoegen.

1.

11   1

dab


Coole beweging dat populair is bij jongeren.
Je doet het door je ene arm langs je voorhoofd te doen en de andere arm te strekken.
anoniem op 2016-12-25

2.

1   5

DAB


DAB is een systeem voor digitale radio. Het biedt geluid dat bijna gelijkwaardig is aan CD-kwaliteit, meer zenders, aanvullende radio- en gegevensdiensten en dus een bredere programmakeuze, gemak bij het afstemmen en storingsvrije ontvangst voor de luisteraar, alsmede een groot informatiepotentieel voor gegevens, beelden en tekst. DAB wordt uitgezonden op terrestrische netwerken. U heeft slechts een kleine, non-directionele stub-antenne nodig om het te ontvangen.
Bron: marantz.nl

3.

1   5

DAB


Digital Audio Broadcasting. Deze nieuwe standaard voor digitale radio heeft het voordeel dat u zonder storing en met meer interactie geniet van uw favoriete zenders. DAB is niet overal beschikbaar.
Bron: sony.be

4.

1   5

DAB


Digital Audio Broadcasting (DAB) is een technologie om audioprogramma's in digitale vorm uit te zenden. DAB-streams zijn doorgaans van een betere kwaliteit en minder vatbaar voor storende bijgeluiden. DAB biedt ook de mogelijkheid om op tekst gebaseerde informatie te streamen die op de uitzending betrekking heeft.
Bron: sony.be

5.

2   6

DAB


DAB staat voor Digital Audio Broadcasting. Dit systeem maakt digitale radiouitzendingen mogelijk. DAB uitzendingen hebben absoluut geen ruis en muziek heeft bijna CD-kwaliteit.
Bron: digitelevisie.nl

6.

1   5

DAB


1: Diaminobenzidine. 2: Ductus arteriosus Botalli. 3: Di-aminoazobenzidine.
Bron: dehelianthus-haarlem.nl

7.

1   5

DAB


Digital audio broadcast Digitale radio, de opvolger voor de FM-radio.
Bron: dx-antwerp.com

8.

1   6

DAB


Digital Audio Broadcasting
Bron: 4umi.com

9.

1   6

DAB


Digital Audio Broadcasting is een (Europees) systeem voor digitale radiouitzendingen. DAB maakt niet alleen een storingsvrije ontvangst mogelijk, maar kan ook meer zenders in dezelfde etherfrequentie bieden. Bovendien biedt het diverse mogelijkheden om extra informatie mee te zenden.Het grootste probleem met DAB is het feit, dat er geen ‘tussenoplossing’ is: voor de ontvangst ervan is een DAB-radiotoestel noodzakelijk. In Nederland is momenteel alleen de publieke omroep als DAB te beluisteren, maar binnenkort zullen ook commerciĆ«le zenders gelanceerd worden in de digitale ether.Naast landelijke publieke zenders (hoewel DAB nog geen volledige dekking voor Nederland heeft) zijn er in Amsterdam ook proeven met locale DAB-zenders, waaronder Radio Noord-Holland, City FM en een kanaal met DMB-video.Volgens de huidige planning van Economische zaken zullen de frequenties via een schoonheids-wedstrijd verdeeld worden (dus niet de hoeveelheid geld maar de diversiteit is van belang). Tot 2015 zullen de analoge uitzendingen worden gehandhaafd. Daarna zal slechts via DAB worden uitgezonden.In Nederland is Music Matters het bedrijf dat de meeste inspanningen op dit gebied doet. Zij distribueren onder andere het merk Pure Digital, met verscheidene interessante DAB ontvangers. Maar ook ‘grotere’ partijen zijn nu serieus met DAB bezig, zoals Sony.
Bron: avblog.nl

10.

2   7

DAB


Digital Audio Broadcasting; combinatie van draadloos internet, tv en radio; zie PCWorld mrt 04; zie ook DMB
Bron: ming-automatisering.nl

11.

2   7

DAB


Digital Audio Broadcasting, Digitale radio via de ether. Dit zou een vervanging voor de huidige (analoge) radio moeten gaan worden
Bron: icer.nl

12.

1   6

DAB


DAB betekent Digital Audio Broadcasting DAB is een Europees systeem voor digitale radio uitzendingen. DAB wordt ook wel T-DAB (Terrestrial-Digital Audio Broadcasting) genoemd en maakt storingsvrije ontvangst mogelijk en kan meer zenders in dezelfde etherfrequentie bieden: een goeie oplossing voor de (analoge) FM-band. Om DAB radio te ontvangen heb je wel een DAB-radio nodig, klassieke radio’s kunnen geen DAB ontvangen. Sinds 2004 zijn de Nederlandse publieke omroepen via DAB te ontvangen en sinds 2013 zijn er ook steeds meer via DAB+ (en vernieuwde, verbeterde versie van DAB) te beluisteren. Een ander voordeel van DAB is dat er ook informatie meegezonden kan worden (vergelijkbaar met RDS). Dit is dan informatie die je op je radio display kunt zien.
Bron: wat-betekent.nl


Betekenis van dab toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< daas Dabi >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen