Betekenis boekhouding

Wat betekent boekhouding? Hieronder vind je 9 betekenissen van het woord boekhouding. Je kunt ook zelf een definitie van boekhouding toevoegen.

1.

0   0

boekhouding


 • het bijhouden van een administratie Een goede boekhouding is van groot belang voor ieder bedrijf.
 • afdeling waar de administratie wordt bijgehouden Hij liep naar de boekhouding .
  Bron: nl.wiktionary.org

 • 2.

  0   0

  boekhouding


  Gebruikt voor:activa
  Bron: thesaurus.politieacademie.nl

  3.

  0   0

  boekhouding


  (accountancy) "geheel van bescheiden die betrekking hebben op de financiën van een lichaam, natuurlijk persoon die een bedrijf of zelfstandig beroep uitoefent of natuurlijke persoon die inhoudingsplichtig is. "
  Bron: juridischwoordenboek.com

  4.

  0   0

  boekhouding


  Boekhouding is het systematisch vastleggen van financiële feiten van een persoon, een bedrijf of een instelling met als doelen: het verschaffen van inzicht in de financiën en het afleggen van verantwoording over het gevoerde financiële beleid. Iemand die in deze discipline werkzaam is, wordt een boekhouder of administrateur genoemd. De boekhouding resulteert meestal in een grootboek, dat op zijn beurt weer wordt gebruikt om de jaarrekening te maken. Het grootboek bestaat uit rekeningen of kaarten waarop per soort financieel feit de waardeveranderingen worden weergegeven. Het grootboek wordt ingeboekt met journaalposten ("boekingen"). Mede op basis van het grootboek worden de jaarstukken opgesteld, bestaande uit de jaarrekening (balans en winst- en verliesrekening, met toelichting) en het jaarverslag (tekstuele toelichting bij de jaarrekening en verwachtingen). De boekhouding wordt meestal gevoerd op een computer in een boekhoudprogramma. De controle van jaarrekeningen wordt in Nederland door een registeraccountant of een accountant-administratieconsulent uitgevoerd, in België gebeurt dat door de bedrijfsrevisor.
  Bron: ondernemersunited.nl

  5.

  0   0

  Boekhouding


  Systeem om de financiële feiten te registreren.
  Bron: fons-vernooij.nl

  6.

  0   0

  Boekhouding


  Boekhouding is het systematisch vastleggen van financiële feiten van een persoon, een bedrijf of een (overheids)instelling. Iemand die in deze discipline werkzaam is, wordt een boekhouder of administrateur genoemd. In de Angelsaksische landen wordt de term accounting gebruikt. Dit omvat boekhouding, debiteuren- en crediteurenadministratie en jaarverslaggeving. De verantwoordelijkheid voor de accounting in een organisatie ligt bij de accountingmanager, ook wel financieel manager of Hoofd Financiële Zaken genoemd.
  Bron: nl.wikipedia.org

  7.

  0   0

  boekhouding


  Zoek dit woord op in het WNT, MNW, VMNW, ONW.
  Bron: etymologiebank.nl

  8.

  0   0

  boekhouding


  De administratie van financiele feiten van een persoon of organisatie.
  Bron: kennisconsult.nl

  9.

  0   0

  Boekhouding


  Het houden van aantekeningen van de vermogenstoestand van het bedrijf, zodanig dat daaruit te allen tijde kan worden opgemaakt wat de financiële rechten en verplichtingen van het bedrijf zijn. Is verplicht voor iedereen die een bedrijf uitoefent. 
  Bron: bellevueholidayrentals.com


  Betekenis van boekhouding toevoegen.
  Betekenis:
  NSFW / 18+
  Aantal woorden:

  + Meer opties
  Naam:
  E-mail: (* optioneel)
   

  << boekhouders boekjaar >>

  Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
  Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

  Betekenis toevoegen