Betekenis blote eigendom

Wat betekent blote eigendom? Hieronder vind je 4 betekenissen van het woord blote eigendom. Je kunt ook zelf een definitie van blote eigendom toevoegen.

1.

0 up,0 down

blote eigendom


(effectenrecht) bezit van de mantel van een obligatie. De hoofdsom blijft dan over min de rente. (bron: beleggingsplein.nl)
Bron: juridischwoordenboek.com

2.

0 up,0 down

blote eigendom


(zakenrecht) "beperking op het eigendomsrecht doordat het is ontbloot door de vestiging daarop van een beperkt zakelijk recht; eigendom dat met een beperkt zakelijk recht (bijv. vruchtgebruik of hypotheek) is bezwaard. Het eigendom blijft aan de eigenaar toebehoren, al is het eigendomsrecht beperkt."
Bron: juridischwoordenboek.com

3.

0 up,0 down

blote eigendom


Onder het zogenaamde blote eigendom verstaan we een zakelijk recht van een ander op volle genot van een eigendom. Met andere woorden, de opbrengsten zoals rente, huur etc komen niet bij de eigenaar (de blote eigenaar) terecht maar bij een ander die dan het zogenaamde vruchtgebruik heeft.
Bron: the-web-library.com

4.

2 up,2 down

Blote eigendom


De blote eigendom is de eigendom van een goed, zonder het vruchtgebruik.  Als we bijvoorbeeld spreken over een huis, dan is de blote eigendom het huis zelf.  Je mag er dan niet in wonen of het niet verhuren.  Het wonen is namelijk het “gebruik” van de woning, het verhuren zijn de “vruchten” van de woning.  De blote eigendom is dus de ei [..]
Bron: seniorennet.be


Betekenis van blote eigendom toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< economische waarde draagschuld >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen