Betekenis alliantie

Wat betekent alliantie? Hieronder vind je 13 betekenissen van het woord alliantie. Je kunt ook zelf een definitie van alliantie toevoegen.

1.

3   1

alliantie


Samenwerkingsverband met een andere organisatie met het oog op een in gang te zetten gezamenlijke ontwikkeling. Allianties veronderstellen uitwisseling van kennis, informatie, technologie, intellectuele eigendom en faciliteiten. Allianties worden met name aangegaan om van elkaars middelen en mogelijkheden gebruik te maken en risico's te delen. Ook de te behalen voordelen zijn ten bate van de samenwerkende partijen (volgens een bepaalde verdeelsleutel).
Bron: kennisconsult.nl

2.

1   1

alliantie


(oorlogsrecht) "verbonden; lid van een alliantie bijv. van landen in oorlogstijd, de Transatlantische alliantie; op een specifiek doel gericht militair verbond tussen twee of meer staten. De leden van een ~ zijn geallieerden. Bijv. de NAVO en het voormalige Warschaupact."
Bron: juridischwoordenboek.com

3.

1   2

alliantie


een bondgenootschap
Bron: nl.wiktionary.org

4.

1   2

Alliantie


bondgenootschap tussen twee of meer mogendheden.
Bron: www.digischool.nl

5.

1   2

Alliantie


Een alliantie of een bondgenootschap is een verdrag tussen staten, zakenpartners of individuen, omwille van een gemeenschappelijk voordeel. Allianties kunnen militair van aard zijn en komen veelvuldig voor in de geschiedenis. Een beroemd historisch voorbeeld is de Eed van Straatsburg tussen Lodewijk de Duitser en Karel de Kale. Een alliantie kan ook staatkundig zijn, eventueel als uitloper van een militaire alliantie. Zwitserland is hier een voorbeeld van. Dit land ontstond als een vooral militaire alliantie tegen al te veel bemoeinissen van de Habsburgse vorsten van Oostenrijk, en mondde uit in een confederatie en aldus de staat Zwitserland. Allianties komen ook in het bedrijfsleven voor. Voorbeelden hiervan zijn de alliantie tussen de KLM en Northwest Airlines en de globale allianties Skyteam, Star Alliance en Oneworld Alliance. Globale allianties vertonen vaak de kenmerken van een Multinational.
Bron: nl.wikipedia.org

6.

0   1

alliantie


bondgenootschap
Bron: computergenealogie.org

7.

0   1

Alliantie


bondgenootschap tussen twee of meer mogendheden. Annexatie
Bron: oud.digischool.nl

8.

0   2

alliantie


Een alliantie is een bondgenootschap. Dit kan op verschillende vlakken zijn, economisch, militair, politiek, enzovoort.
 katrien op 2011-09-03

9.

1   3

alliantie


zelfstandig naamwoord - militair bondgenootschap
Voorbeeld: Frankrijk en Duitsland sloten een alliantie
samenwerkingsverband
Voorbeeld: deze bedrijven gaan een alliantie sluiten
Bron: www.muiswerk.nl

10.

0   2

alliantie


bondgenootschap
Bron: home.planet.nl/~dumon002/

11.

0   2

alliantie


De Olaz Professional Alliantie voor Huidverzorgingsinnovatie is een bevlogen samenwerking waarin de huidverzorgingsexpertise van vermaarde experts van over de hele wereld wordt gecombineerd met de fundamentele inzichten in huidveroudering, geavanceerde onderzoekstechnieken en formuleringskennis van de beste P&G Beauty wetenschappers. De missie van het 14-koppige panel luidt: effectieve huidverzorgingsproducten ontwikkelen om huidveroudering en veel voorkomende huidzorgen aan te pakken op basis van diepgaande dermatologische inzichten en geavanceerde huidwetenschappen.
Bron: olaz.nl

12.

0   2

alliantie


bondgenootschap
Bron: dumont-andre.nl

13.

0   2

alliantie


bondgenootschap
Bron: home.planet.nl


Betekenis van alliantie toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< alternatieve eis alleenstaande-ouderkorting >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen