Betekenis accent

Wat betekent accent? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord accent. Je kunt ook zelf een definitie van accent toevoegen.

1.

12   7

accent


Een accent is een typische uitspraak die iets over je afkomst of woonplaats meegeeft. Mensen die in Limburg wonen hebben een typisch Limburgs accent.
 katrien op 2011-09-01

2.

7   9

Accent


Nadruk op de noot. Het teken waarmee het accent wordt aangegeven - > - staat boven of onder de noot.
Bron: hoorn.be

3.

5   8

Accent


Een accent is de bijzondere opvallendheid die een tijdsdeel in de cadans van een maat of metrum krijgt, waardoor het zich van andere maatdelen of tijdsdelen onderscheidt. Er zijn diverse soorten accenten: Agogische en dynamische accenten treden doorgaans gezamenlijk op. Deze drie soorten accenten heten ook wel metrische of maataccenten. De notatie van een accent geschiedt doorgaans met een > teken boven of onder de betreffende noot. Melodische accenten kunnen een bepaalde toon of groep tonen van de melodie opvallend maken. Hiertoe worden dezelfde metrische accenten ingezet, echter ook wordt vaak door de voorgaande toon als 'opstapje' te gebruiken de te accentueren melodietoon juist in het licht gezet. Andere technieken om accenten (in meer algemene zin) te realiseren zijn: articulatie, ritmische variaties, instrumentatie, klankkleurverschillen, balans tussen tonen en onderlinge verhoudingen tussen diverse stemmen of harmonie├źn. Ook de toepassing van een of meer syncopen in een muziekstuk kan een (ritmische of agogische) accentwerking hebben.
Bron: nl.wikipedia.org

4.

4   10

accent


 • de manier waarop iemand de klanken uitspreekt Zij heeft een West-Vlaams accent .
 • een teken dat op een klinker kan worden geplaatst Er moet nog een accent op de letter e.
 • de nadruk Het accent zal liggen op het ontslagrecht.
  Bron: nl.wiktionary.org

 • 5.

  3   10

  Accent


  Vastkokende aardappel met een gele schil. Het gehele jaar verkrijgbaar. Geschikt als tafelaardappel, in ovenschotels en salades.
  Bron: devlamindepan.nl


  Betekenis van accent toevoegen.
  Betekenis:
  NSFW / 18+
  Aantal woorden:

  + Meer opties
  Naam:
  E-mail: (* optioneel)
   

  << accensus accentuatie >>

  Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
  Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

  Betekenis toevoegen