Betekenis Shockschade

Wat betekent Shockschade? Hieronder vind je 4 betekenissen van het woord Shockschade. Je kunt ook zelf een definitie van Shockschade toevoegen.

1.

0   0

Shockschade


Schade als gevolg van het ondergaan van of de confrontatie met een (dodelijk) ongeluk.
Bron: www.thesauruszorgenwelzijn.nl

2.

0   0

shockschade


(letselschaderecht) "immateriële schade ontstaan door een ingrijpende ervaring; schade in de vorm van psychisch letsel, opgelopen doordat men geconfronteerd is met een geestelijk traumatiserende gebeurtenis. De Hoge Raad heeft in een uitspraak (het Kindertaxibusarrest) aangegeven in welke gevallen een persoon aanspraak kan maken op een schadevergoeding wegens ~."
Bron: juridischwoordenboek.com

3.

0   0

Shockschade


Met vergoeding van shockschade wordt de schadevergoeding aangeduid, waarop iemand recht kan hebben, als hij of zij een ongeval heeft waargenomen, of direct geconfronteerd wordt met de ernstige gevolgen ervan. Het gaat daarbij om het psychisch leed, dat rechtstreeks door de confrontatie met het ongeval of de gevolgen ervan is en wordt veroorzaakt. Het wordt ook wel confrontatieschade genoemd. In België wordt gesproken van schade door weerkaatsing. Het kan daarbij zowel gaan om vergoeding van materiële schade als om immateriële schade, smartengeld. Shockschade moet, in het Nederlands recht, worden onderscheiden van affectieschade, de schade die bestaat uit het verdriet door het overlijden of ernstig gewond raken van een naaste. De psychiatrie kent overigens dit onderscheid niet en is ook niet in staat dit onderscheid te maken .
Bron: nl.wikipedia.org

4.

0   0

Shockschade


Immateriele schade, veroorzaakt door het waarnemen van of geconfronteerd worden met (de gevolgen van) een dodelijk ongeval.
Bron: ariesadvocaten.nl


Betekenis van Shockschade toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< shocknier Shoemowetochawcawe >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen