1 |
PolentaOorspronkelijk werd polenta gemaakt uit meerdere graansoorten waaronder kastanje; nu voornamelijk van maïs. Net als rijst en pasta voor de bereiding van vele recepten voor zowel voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht als hapje: beignets, kroketten, gratins, subrics, croutes, timbaaltjes enzovoort. Polenta leent zich ook goed voor het maken van zoete [..]
|
2 |
PolentaPolenta is een traditioneel Noord-Italiaans gerecht. Vroeger werd het gemaakt van verschillende graansoorten, maar nadat vanuit Zuid-Amerika mais in Italië was geïntroduceerd kwam daar griesmeel van m [..]
|
3 |
PolentaPolenta is een arme mensen gerecht Polenta is een gerecht gemaakt van griesmeel en mais dat als authentiek beschouwd wordt in Noord-Italië en delen van Zwitserland. Polenta maak je door mais te malen totdat het maismeel is, en dat in bijna kokend water te strooien. Dit mengsel roer je net zolang totdat het pap wordt en glad is (dit duurt zo&rs [..]
|
<< Stor-Kallgröten | ROHDA >> |