Betekenis Paspoort

Wat betekent Paspoort? Hieronder vind je 13 betekenissen van het woord Paspoort. Je kunt ook zelf een definitie van Paspoort toevoegen.

1.

1   0

paspoort


officieel document dat de houder identificeert als burger van een bepaald land , en vraagt toestemming in de naam van de regering van het uitgevende land om de houder in het land toe te laten
Bron: nl.wiktionary.org

2.

1   0

Paspoort


Een paspoort is een officieel document dat de houder identificeert als burger van een bepaald land; in het paspoort verzoekt de regering van dat land de autoriteiten van andere landen om de houder toe te laten. De term paspoort wordt ook wel in overdrachtelijke zin of verkeerdelijk gebruikt voor papieren of digitale documenten die informatie over de houder verstrekken, zoals bij een identiteitskaart, een digitaal paspoort dat wordt gebruikt voor toegang tot webpagina's via internet, of een medisch paspoort.
Bron: nl.wikipedia.org

3.

0   0

paspoort


zelfstandig naamwoord - boekje waar in staat wie je bent, wat je nodig hebt om te reizen
Voorbeeld: als je geen paspoort hebt, mag je dat land niet binnen
Bron: www.muiswerk.nl

4.

0   0

Paspoort


Paspoort was van 1974 tot en met 1992 een actualiteitenrubriek van de NOS voor buitenlandse werknemers (gastarbeiders of immigranten) in Nederland.
Bron: nl.wikipedia.org

5.

0   0

paspoort


paspoort zn. ‘reisdocument’ Mnl. passeport ‘vrijgeleidebrief’ in uuter stede ... datter niemant uute mach zonder passeport ‘dat niemand de stad uit mag zonder vrijgeleidebrief’ [1488; MNW]; vnnl. passeport, paspoort ‘vrijgeleidebrief voor persoon, geleidebiljet voor goederen’ in dat die gasten een passepoirte hebben van den scout, dat zy hier binnen der stede moghen wesen [1511; MNW], van alle kairn ... een paspoirt int zyzehuysken toe halen ‘voor al het koren een geleidebiljet halen in het accijnshuisje’ [1558; MNW], ‘reispas, autorisatie om te mogen reizen’ in de pasporten voor de gaende en komende persoonen [1599; WNT], paspoort van de Spaanse Consul te Middelburgh ‘vergunning ... (om uit Zeeland naar Antwerpen te reizen)’ [1664; WNT]; nnl. paspoort ‘reisdocument’ in vreemdelingen ... de paspoorten, waarvan zij houders zijn ... [1806; WNT]. Ontleend aan Frans passeport ‘vrijgeleidebrief voor persoon’ [1464; TLF], eerder al ‘geleidebiljet voor handelsgoederen’ [1420; TLF]. Dit woord, letterlijk ‘ga door de doorgang’, is gevormd uit de gebiedende wijs passe van het werkwoord passer ‘voorbijgaan, passeren’, zie → passeren, en port ‘doorgang, uitgang’, zie → poort. ♦ pas 3 zn. ‘paspoort; bewijsdocument’. Vnnl. pas ‘vrijgeleide, vrije doorgang’ in brieven van pas ‘vrijgeleidebrieven’ [1532; WNT pas I], geven vrye pas nae de selve landen [1634; WNT pas I], ‘doorgangsdocument’ in aengecomen om een pas ‘gekomen om een pas te krijgen’ [1648; WNT pas I]; nnl. ook vaak het verkleinwoord pasje ‘doorgangsdocument, vergunning’ in vertoonende ons een pasje ..., waarby hem gepermitteerd wierd ... [1705; WNT permitteeren]. Verkorting van paspoort of hetzelfde woord als → pas 1 in de betekenis ‘doorgang, vrije passage’ en in dat geval een verkorting van brief van pas, zie de attestatie van 1532.
Bron: etymologiebank.nl

6.

0   0

Paspoort


Een paspoort is een officieel document dat de houder ervan identificeert als burger van een bepaald land en geldig is in alle landen van de wereld. Het reisdocument is binnen Nederland ook geldig als legitimatiebewijs. In Nederland kan iedereen van 18 jaar en ouder een paspoort aanvragen bij de gemeente. Jongeren onder de 18 moeten schriftelijke toestemming vragen aan hun ouders. Het paspoort bestaat uit 34 bladzijden. Op deze pagina’s worden de stempels gezet bij het in- en uitreizen van een land. Die stempels tonen aan op welke datum iemand binnen is gekomen en vertrokken, en dat dit op een legale manier is gebeurd. Zo kan men ook zien of iemand langer in het land verblijft dan is toegestaan. In sommige landen is het paspoort voldoende om binnen te komen, in andere landen moet men ook een visum kopen. Er bestaat ook een zakelijk paspoort met 66 pagina’s voor mensen die veel moeten reizen voor hun werk. Vreemdelingen die aan kunnen tonen dat ze in eigen land geen paspoort krijgen, kunnen in Nederland een vreemdelingenpaspoort aanvragen. Mensen met een vluchtelingenstatus krijgen een vluchtelingenpaspoort, zij hebben dus geen paspoort van hun eigen land.
Bron: ensie.nl

7.

0   0

paspoort


vrijgeleide voor persoon of goederen
Bron: dumont-andre.nl

8.

0   0

paspoort


vrijgeleide voor persoon of goederen
Bron: home.planet.nl

9.

0   0

PASPOORT


is de andere benaming voor een internationaal reispas.
Bron: euroreizen.be

10.

0   1

paspoort


vrijgeleide voor persoon of goederen
Bron: home.planet.nl/~dumon002/

11.

0   1

Paspoort


Een paspoort is een officieel document dat de houder identificeert als burger van een bepaald land, en vraagt toestemming in de naam van de regering van het uitgevende land om de houder in het land toe te laten.
Bron: labyrinth.rienkjonker.nl

12.

0   1

Paspoort


Pas
Bron: complete-encyclopedie.nl

13.

0   1

paspoort


pasaporte, el
Bron: educatie.ntr.nl


Betekenis van Paspoort toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Pankraz panmyelopathie >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen