1 |
OxalaatDe anionen van oxaalzuur, net als zijn zouten en esters staan bekend als oxalaten. Het oxalaatanion is tweewaardig negatief geladen en bezit als brutoformule C2O42-.
|
2 |
OxalaatDe anionen van oxaalzuur, net als zijn zouten en esters staan bekend als oxalaten. Het oxalaatanion is tweewaardig negatief geladen en bezit als brutoformule C2O42-.
|
3 |
OxalaatDe anionen van oxaalzuur, net als zijn zouten en esters staan bekend als oxalaten. Het oxalaatanion is tweewaardig negatief geladen en bezit als brutoformule C2O42-.
|
4 |
OxalaatOxalaat of oxzaalzuur zit met name vooral in chocolade, rabarber, spinazie, postelein, noten, prei en citrusvruchten. Oxaalzuur bindt zich heel sterk aan calcium. Deze verbinding - calciumoxalaat - vindt men vaak terug in de vorm van nierstenen.
|
5 |
OxalaatEen stof die in veel soorten voedsel voorkomt, en mogelijk bestaat er een verband tussen deze stof en de vorming van nier- of urineleiderstenen.
|
6 |
Oxalaatzout van oxaalzuur; -bloed, onstolbaar gemaakt bloed door binding van de calciumionen door het toegevoegde oxalaat; -steen, blaas- of niersteen opgebouwd uit oxalaat.
|
<< Sesambeen | Deler >> |