Betekenis Marius

Wat betekent Marius? Hieronder vind je 8 betekenissen van het woord Marius. Je kunt ook zelf een definitie van Marius toevoegen.

1.

4   1

Marius


Origin: Latin-America
Meaning: sailor
Bron: baby-names-and-stuff.com

2.

2   0

Marius


jongensnaam Betekenis: De naam is waarschijnlijk niet afgeleid van Latijn mare `zee' (vergelijk Marinus), zoals meestal gezegd wordt, maar van Latijn mas, genitivus maris, `man'. De betekenis is in dat geval dus `de mannelijke'. Heiligennaam: Marius en Martha waren martelaren, waarschijnlijk circa 304, tijdens Diocletianus; kerkelijk(e) feestdag: 19 januari
Bron: meertens.knaw.nl

3.

2   0

Marius


Romeinse jongensnaam. Betekenis: Man
Bron: allebabynamen.nl

4.

1   0

Marius


Its source is a Latin expression meaning "Manly."
Bron: babynamer.com

5.

1   0

marius


Latijnse achternaam waarvan de herkomst onbekend is, mogelijk is er verband met Latijns mare "zee" of Latijns maris "mannelijk".
Bron: babynamen.nl

6.

1   0

Marius


Marius is een Latijns-Amerikae jongensnaam en betekent "Mannelijkheid".
Op betekenis-babynamen.nl hebben 12 Marius's hun eigen naam gewaardeerd met 4.5 sterren(van de 5). Zeer tevreden dus!
Bron: betekenis-babynamen.nl

7.

1   0

Marius


Marius (Welsh: Mayric) was volgens de legende, zoals beschreven door Geoffrey of Monmouth, koning van Brittanniƫ gedurende de Romeinse bezetting. Hij was de zoon van koning Arvirargus. Marius regeerde van 57 - 97 n.Chr. Marius is bekend geworden als een verstandig heerser over Brittanniƫ. Hij regeerde in een tijd dat de Picten voor het eerst naar zijn land kwamen. Het is mogelijk dat een vloot onder de leiding van Sodric uit Scytia kwam, en in Alba aan land kwam. Na hun landing begonnen zij met vernielen van de landerijen, en Marius werd gedwongen in te grijpen. Na een aantal veldslagen werd Sodric door Marius gedood, en ter herinnering aan die gelegenheid zette hij een herdenkingssteen. Het betreffende gebied werd Westmorland genoemd. Hij compenseerde zijn verslagen vijanden met een deel van het land, Caithness genaamd. Marius stond hen echter niet toe om Britse vrouwen te huwen, en de Picten vertrokken naar Ierland op zoek naar bruiden. Marius onderhield nauwe banden met Rome, en verdiende het respect van de Romeinse bewoners van Brittanniƫ. Hij hield zich aan de wetten van zijn voorvaderen, en heerste met wijsheid. Na zijn dood werd hij opgevolgd door zijn zoon Coilus.
Bron: nl.wikipedia.org

8.

1   1

Marius


Origin: Latin
Gender: Male
Meaning: Warlike
Bron: babynames.com


Betekenis van Marius toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Maritza Mariusz >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen