Betekenis Manon

Wat betekent Manon? Hieronder vind je 7 betekenissen van het woord Manon. Je kunt ook zelf een definitie van Manon toevoegen.

1.

5   0

Manon


Manon is een Franse meisjesnaam en betekent "welgevormd schoon".
De naam stamt af van Maria. Op betekenis-babynamen.nl hebben 105 Manon's hun eigen naam gewaardeerd met 4 sterren(van de 5). Zeer tevreden dus!
Bron: betekenis-babynamen.nl

2.

2   0

manon


Franse vleivorm van Maria. Titelheldin in de opera"s "Manon" van Jules Massenet en "Manon Lescaut" van Giacomo Puccini.
Bron: babynamen.nl

3.

2   0

Manon


Manon is een historisch Frans merk van motorfietsen. De fabrikant was Ets. Manon te Courbevoie, die vanaf 1903 motorfietsen uit versterkte fietsframes en een 1½ pk-motor samenstelde. Tussen 1906 en 1910 werd de productie al beëindigd.
Bron: nl.wikipedia.org

4.

2   0

Manon


pupy
 manon op 2013-07-09

5.

1   0

Manon


Manon is een van oorsprong Franse meisjesnaam. De naam is afgeleid van Maria.
Bron: nl.wikipedia.org

6.

1   0

Manon


Manon is een Franse dramafilm uit 1949 onder regie van Henri-Georges Clouzot. De film is gebaseerd op de roman Manon Lescaut (1731) van de Franse auteur Antoine François Prévost. Hij won met deze film de Gouden Leeuw op het Filmfestival van Venetië.
Bron: nl.wikipedia.org

7.

1   0

Manon


Manon is een opéra comique in vijf bedrijven van Jules Massenet op een libretto van Henri Meilhac en Philippe Gille, gebaseerd op L’histoire du chevalier Des Grieux et de Manon Lescaut van Abbé Prévost. De eerste uitvoering vond plaats op 19 januari 1884 in de Opéra Comique in Parijs. Manon is de populairste opera van Massenet, en neemt vanaf het begin een belangrijke plaats in in het uitvoeringsrepertoire. Het is een wezenlijk voorbeeld van de charme en vitaliteit van de muziek en de cultuur van de Parijzenaars tijdens La Belle Époque. Marie Heilbron vervulde als eerste zangeres de rol van Manon; andere zangeressen die het vermelden waard zijn: Sybil Sanderson (de persoonlijke favoriete van Massenet), Fanny Heldy, Bidu Sayao, Victoria de los Ángeles, Beverly Sills, Renée Fleming, en meer recentelijk Anna Netrebko.
Bron: nl.wikipedia.org


Betekenis van Manon toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Manne Manou >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen