Betekenis Lisztomania

Wat betekent Lisztomania? Hieronder vind je 2 betekenissen van het woord Lisztomania. Je kunt ook zelf een definitie van Lisztomania toevoegen.

1.

0   0

Lisztomania


Lisztomania is een muziekalbum dat is uitgebracht door A & M Records. De muziek is van Rick Wakeman, hij wordt ook als artiest vermeld, maar Wakeman had niets van doen met het uitbrengen van dit album. Wakeman had zijn muziek voor de film ingeleverd en A & M Records keurde het af. A & M bracht vervolgens zelf maar een deel uit van de muziek, vandaar dat op de achterkant vermeld wordt: All selections arranged and adapted by Rick Wakeman. Waren eerdere albums succesvol, dit werd een commerciële ramp. Wakeman later over het album: This album stinks; Unless you are a serious collector, don’t waste your money. Het album is opgenomen in de Island Mobile en Rak Mobile studio’s; het werd gemixt in de Island Studio en Olympic Studio; beide te Londen. In 2002 verscheen de complete muziek onder The Real Lisztomania. Het zat de film ook al niet mee; pas in 2009 verscheen het op dvd; er waren problemen met de rechten.
Bron: nl.wikipedia.org

2.

0   0

Lisztomania


Lisztomania kan verwijzen naar: Lisztomania (hype); modeverschijnsel uit de tijd van Franz Liszt; Lisztomania (film); film uit 1975 van Ken Russell; Lisztomania (album); muziekalbum uitgegeven door A & M Records onder de naam Rick Wakeman; The Real Lisztomania; Wakemans eigen versie.
Bron: nl.wikipedia.org


Betekenis van Lisztomania toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Musculus spinalis Robert Cheruiyot >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen