Betekenis Laura

Wat betekent Laura? Hieronder vind je 14 betekenissen van het woord Laura. Je kunt ook zelf een definitie van Laura toevoegen.

1.

8   0

Laura


Laura is een Latijns-Amerikae meisjesnaam en betekent "laurier lauweren".
De naam stamt af van Laurentius. Op betekenis-babynamen.nl hebben 189 Laura's hun eigen naam gewaardeerd met 4.5 sterren(van de 5). Zeer tevreden dus!
Bron: betekenis-babynamen.nl

2.

3   1

laura


Vrouwelijke vorm van de Latijnse naam Laurus ‘laurier’. Bekend geworden door de Italiaanse dichter Petrarca (1304-1374), die zijn liefdesgedichten tot een Laura richtte. Oorspronkelijk was de naam Spaans en Italiaans, tegenwoordig is hij algemeen.
Bron: babynamen.nl

3.

1   0

Laura


A girl who is awesome in every way, can be shy at times and crazy (especially when she is sugar high) the next, but is always a fun person to be around. She likes to make lists and keep everything in order. She loves to be creative with her stories she writes, and takes too many photos on her camera. She loves to hang out with a group of friends at all times. Reading is her favorite pastime, and she barely ever misses a tv show. You will never regret ever meeting a Laura. She likes to keep everything in order, and makes sure everythings in its place, except not really :). She loves to make up one syllable words and languages out of these words. Her favorite number is 4 and she is really good at remembering numbers. Best Traits: can keep secrets when she wants to, can always cheer people and friends up, knows the right moment when a friends in need.
Bron: urbandictionary.com

4.

0   0

Laura


Laura is een single en hit van de Volendamse zanger Jan Smit. Het is de derde single van het album Jansmit.com. De single was in drie delen verkrijgbaar. De single werd uitgebracht in het najaar van 2005. Smit was goed bevriend met Christien Bootsman die leed aan kanker. Voor Christien schreef Jan het lied Laura. Christien is in januari 2005 overleden; zij werd 25 jaar. Nadat Smit Laura in het TV-programma Pulse had gezongen en tijdens optredens zeer vaak werd aangevraagd, sprak het ook voor zich dat Laura op single werd uitgebracht. Allereerst in een akoestische versie, maar op 21 oktober en 4 november werden nóg twee edities van Laura uitgebracht. De vraag naar de single was enorm en zoals verwacht is het de grootste hit van het album Jansmit.com geworden.
Bron: nl.wikipedia.org

5.

0   0

Laura


Laura, naam afgeleid van het Griekse λαύρα, is een monnikengemeenschap waarin de monniken als kluizenaars wonen in een eigen grot, cel of huisje onder de leiding van een abt. De monniken voorzien in hun eigen onderhoud. Meestal zijn kerk en refter de enige gemeenschappelijke voorzieningen.
Bron: nl.wikipedia.org

6.

0   0

LAURA


LAURA (een acroniem voor Leuven and Antwerp Universities Research Auditory prosthesis) is een hoorimplantaat ontwikkeld door leden van verschillende Belgische universiteiten en instellingen, waaronder de Katholieke Universiteit Leuven en de Universiteit Antwerpen. Het is het resultaat van een multidisciplinaire samenwerking tussen artsen, onder wie professor Jean Marquet, logopedisten, audiologen en ingenieurs elektronica en mechanica. Stefaan Peeters gaf in 1979 de aanzet voor het project cochleaire inplantingen aan de KU Leuven waar het werkingsprincipe van het LAURA kunstoor werd vastgelegd. Na een lange periode van research stelde ABS de technologie op punt en zorgde voor het op de markt brengen ervan in 1990. Het destijds revolutionaire apparaat liet een bepaalde categorie volledig doven, die met een gewoon hoorapparaat niet geholpen konden worden, weer geluiden waarnemen die ze na een intensieve training kunnen leren begrijpen. Het is geschikt voor sensoriële doven, personen bij wie het binnenoor niet (meer) functioneert. Bij dergelijke patiënten worden de trillingen van het trommelvlies niet meer doorgegeven aan het slakkenhuis van het binnenoor. Hier worden de trillingen normaal omgezet tot zenuwprikkels. De zenuwcellen die deze functie vervullen, zijn bij deze patiënten vernietigd of afwezig. Hoewel de gehoorzenuw zelf (samengesteld uit 30.000 tot 35.000 afzonderlijke zenuwvezels die het binnenoor met de hersenen verbinden) nog gedeeltelijk intact is, ontvangt ze geen prikkels meer vanuit het binnenoor en is er dus geen gehoor meer aanwezig. Een cochleair implantaat vormt dus een schakel tussen een buiten het lichaam aangebracht microfoontje en de rechtstreeks gestimuleerde gehoorzenuw. Ze treedt op als een soort van vereenvoudigde vervanging van de functies van het slakkenhuis of cochlea.
Bron: nl.wikipedia.org

7.

0   0

Laura


Laura is een voormalige steenkoolmijn in Eygelshoven. De kolenmijn Laura hoorde tot het Belgische mijnbouwbedrijf Société des Charbonnages Réunis Laura et Vereeniging S.A.. dat in 1899 werd opgericht. De mijn was genoemd naar Laura Wackers-Schümmer, de echtgenote van Anton Wackers en zuster van Gustav Schümmer uit Herzogenrath die in 1876 een steenkoolconcessie in het gebied verkregen. De aanleg van de mijn Laura begon in 1900. Een jaar later startte men met het delven van de eerste schacht, in 1902 werd begonnen met het afdiepen van de tweede schacht. De eerste kolen werden in 1905 geproduceerd. Er zijn uiteindelijk acht verdiepingen aangelegd op 120, 128, 153, 183, 274, 378, 550 en 680 meter onder het maaiveld. De mijn had in het begin veel te kampen met wateroverlast. In 1908 vond er een hevige explosie plaats in het ketelhuis van de mijn, zeven mensen kwamen hierbij om. In 1917 werd op de mijn een briketfabriek in gebruik genomen, de productie bedroeg dat jaar ruim 10.000 ton. De Laura, die voornamelijk antraciet produceerde, bereikte in 1929 de productiepiek met 800.200 ton steenkool. Een grote storing, de Feldbiss, midden door de concessie, deed besluiten tot de bouw van een nieuwe mijnzetel. In 1920 werd met het delven van de schachten van de Julia begonnen. Vanaf 1967 werd een geleidelijke concentratie van de mijnzetels Laura en Julia doorgevoerd, zowel bovengronds als ondergronds. Begin 1968 werd de ondergrondse integratie voltooid. De gehele ondergrondse bezetting van de Laura was toen naar de mijn Julia overgeplaatst, door middel van een drietal verbindingssteengangen konden ze vandaar hun oude werkpunt bereiken. Vanaf die tijd zijn de beide schachten van de Laura uitsluitend gebruikt voor kolenvervoer. Later stelde men de wasserij van de mijn buiten bedrijf en werd de gehele bovengrondse kolenverwerking op de Julia geconcentreerd. Uiteindelijk werd de mijn Laura vanuit de mijnzetel Julia geëxploiteerd. In 1970 begon men met de (bovengrondse) sloop van de Laura, ook werden de buiten bedrijf gestelde schachten van de mijn voorgoed afgesloten. Vier jaar later, op 20 december 1974, sloot de Julia. Daarmee ging de op een na laatste steenkoolmijn van Nederland dicht. De allerlaatste mijn, de Oranje-Nassau I te Heerlen volgde anderhalve week later, op 31 december 1974. De steenkolenwinning in Nederland was daarmee definitief tot een einde gekomen. Het terrein van de Laura is thans ingericht als woonwijk. De naam is nog terug te vinden als aanduiding voor de voetbalvereniging Laura Hopel Combinatie en in de Laurastraat die door het dorp loopt. Ook de wijk Lauradorp, ooit gesticht als kolonie voor mijnwerkers van de Laura en de Julia, bewaart de naam; deze wijk ligt echter niet in Eygelshoven maar in het naburige Ubach over Worms. Mijnen: Laura · Julia · Koloniën: Lauradorp · Hopel
Bron: nl.wikipedia.org

8.

0   0

Laura


Laura is een meisjesnaam en stamt uit het Latijn. Het betekent “laurier” of “gelauwerde”. Laura staat op plaats 43 in de top 100 van de meest gekozen meisjesnamen. In 2010 werden 293 pasgeboren meisjes Laura genoemd. In 2009 waren dit er een paar meer, namelijk 316. Laura is afgeleid van de Latijnse jongensnaam Laurentius. Laurentius betekent “iemand afkomstig uit Laurentum”. Laurentum was een Romeinse stad, die gesticht zou zijn door de mythische koning Latinus. Hij vernoemde de stad naar de laurierboom, die hij in de stad aantrof. Vandaar dat Laura of Laurentius eveneens “laurier” of “gelauwerde” betekent. De laurier staat symbool voor de overwinning. Laura wordt vooral gebruikt in Engelstalige landen. Varianten op de naam zijn Laure, Llora of Lorainne.
Bron: ensie.nl

9.

0   0

Laura


Laura stamt af van laura omloop de popster
Lilie op 2015-07-15

10.

0   0

Laura


Laura stamt af van laura omloop de popster en het betekend oké nog nutteloosheid
Lilie op 2015-07-15

11.

0   1

Laura


meisjesnaam. Betekenis: Persoon afkomstig uit Laurentum, de met lauweren bekranste
Bron: allebabynamen.nl

12.

0   1

Laura


Origin: Spanish
Meaning: Crowned with laurels.
Bron: baby-names-and-stuff.com

13.

0   1

Laura


Origin: Latin
Gender: Female
Meaning: Laurel
Bron: babynames.com

14.

0   1

Laura


Laura is een meisjesnaam, afgeleid van de naam Laurentius.
Bron: nl.wikipedia.org


Betekenis van Laura toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< kudos LAX >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen