Betekenis Equivalentiebeginsel

Wat betekent Equivalentiebeginsel? Hieronder vind je 7 betekenissen van het woord Equivalentiebeginsel. Je kunt ook zelf een definitie van Equivalentiebeginsel toevoegen.

1.

2   0

Equivalentiebeginsel


Hoe meer premie een werknemer betaald heeft, hoe langer en hoger de uitkering is.
Bron: scholieren.com

2.

1   0

equivalentiebeginsel


(algemeen overheid) "De hoogte van de premie (voor een verzekering) is in beginsel afgestemd op de hoogte van het verzekerde risico. (Schöndorff c.s.)."
Bron: juridischwoordenboek.com

3.

0   0

equivalentiebeginsel


(verzekeringsrecht) de evenredigheid tussen gedekt risico, premie en prestatie als basis voor de premiebepaling van een verzekering. Verzekeraars moeten krachtens het ~ de verzekerbaarheid van de individuele risico's beoordelen en maken daarbij noodzakelijk gebruik van de vrijheid van acceptatie.
Bron: juridischwoordenboek.com

4.

0   0

equivalentiebeginsel


houdt in dat er verband bestaat tussen de hoogte van de betaalde verzekeringspremie en de hoogte van de uitkering. Dit verband bestaat niet bij het solidariteitsbeginsel.
Bron: mkalk.home.xs4all.nl

5.

0   0

Equivalentiebeginsel


Bij het equivalentiebeginsel is de betaalde premie afhankelijk van de hoogte van het risico. Indien een werkgever besluit een sollicitant aan te nemen, komt er in beginsel een arbeidsovereenkomst tot stand op grond van het Burgerlijk Wetboek. Het staat de partijen vrij om te bepalen hoe zij invulling zullen geven aan de arbeidsovereenkomst. Uiteraard dienen de partijen zich hierbij te houden aan hetgeen de wet heeft voorgeschreven. De werkgever is in beginsel verplicht zijn werknemer te verzekeren tegen bepaalde risico's, zoals ziekte en arbeidsongeschiktheid. Deze verzekeringen dienen te worden afgesloten, ongeacht welk beroep de werknemer uitoefent. In de betaling van de premie zit er echter wel een verschil tussen de beroepen. Indien een werknemer werkzaam is als ambtenaar, zal hij zeer waarschijnlijk minder premie afdragen dan een werknemer die werkzaam is met hoogspanningskabels. In het voornoemde voorbeeld is er sprake van premiedifferentiatie. Uiteraard dient er wel sprake te zijn van evenredigheid tussen de hoogte van de te betalen premie en het mogelijke risico.
Bron: ensie.nl

6.

0   0

Equivalentiebeginsel


Een van de beginselen welke worden toegepast bij het bepalen van de premie voor een verzekering. Volgens het equivalentiebeginsel wordt de door de verzekeringnemer te betalen premie gerelateerd aan het risico dat hij door de verzekering wenst te dekken. Dit beginsel staat tegenover het draagkrachtbeginsel, volgens hetwelk de door de verzekeringnemer te betalen premie wordt gerelateerd aan zijn inkomen. Het equivalentiebeginsel wordt in het algemeen toegepast in het particuliere verzekeringsbedrijf, het draagkrachtbeginsel in de sociale verzekering.
Bron: verzekeruzelf.nl

7.

0   0

Equivalentiebeginsel


Een van de beginselen welke worden toegepast bij het bepalen van de premie voor een verzekering. Volgens het equivalentiebeginsel wordt de door de verzekeringnemer te betalen premie gerelateerd aan het risico dat hij door de verzekering wenst te dekken. Dit beginsel staat tegenover het draagkrachtbeginsel, volgens hetwelk de door de verzekeringneme...
anoniem op 2016-02-17


Betekenis van Equivalentiebeginsel toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< enuntiatief enquĂȘterecht >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen