Betekenis Eigenwoningforfait

Wat betekent Eigenwoningforfait? Hieronder vind je 6 betekenissen van het woord Eigenwoningforfait. Je kunt ook zelf een definitie van Eigenwoningforfait toevoegen.

1.

2   0

Eigenwoningforfait


Het eigenwoningforfait is de fiscale bijtelling bij het inkomen vanwege het bezit van een eigen woning. Vroeger werd deze bijtelling de huurwaardeforfait genoemd. Voor de bijtelling hoe hoger de woningforfait, hoe hoger de belasting. Hoogte eigenwoningforfait De hoogte van het eigenwoningforfait wordt berekend aan de hand van de WOZ-waarde van de woning. De WOZ-waarde is de waarde van de woning zoals die door de overheid wordt vastgesteld. De hoogte van deze waarde wordt elk jaar opnieuw bepaald en wordt vermeld in de WOZ-beschikking. U kunt het eigenwoningforfait zelf berekenen aan de hand van de volgende rekensom en tabel: Eigenwoningforfait = WOZ-waarde x Eigenwoningforfait percentage* *Eigenwoningforfait percentage WOZ-waarde Eigenwoningforfait percentage € 0,- tot € 12.500,- 0,00% € 12.500,- tot € 25.000,- 0,20% € 25.000,- tot € 50.000,- 0,30% € 50.000,- tot € 75.000,- 0,40% € 75.000,- tot € 1.020.000,- 0,55% Tip: Een lagere WOZ-waarde kan uw eigenwoningforfait (en dus uw belasting) flink verlagen. Controleer daarom altijd of de overheid uw WOZ-waarde juist berekend heeft.
Bron: hypotheek-rentetarieven.nl

2.

1   0

Eigenwoningforfait


Bedrag dat de eigenaar van een woning waarin hij woont, bij zijn inkomen moet tellen; telt mee bij de bepaling van de hoogte van de inkomstenbelasting.
Bron: www.thesauruszorgenwelzijn.nl

3.

0   0

eigenwoningforfait


(algemeen overheid) "Bedrag dat bij de bepaling van het belastbaar inkomen van bewoner-eigenaren in aanmerking wordt genomen als inkomsten uit de eigen woning. Tot 2001 aangeduid als huurwaardeforfait. (Schöndorff c.s.)"
Bron: juridischwoordenboek.com

4.

0   0

Eigenwoningforfait


Het eigenwoningforfait is een percentage van de WOZ-waarde (Wet waardering onroerende zaken) van de eigen woning. Het eigenwoningforfait tellen wij bij uw inkomsten uit werk en woning (box 1).
Bron: belastingdienst.nl

5.

0   0

Eigenwoningforfait


Beluister Het eigenwoningforfait is een regeling in de Nederlandse Wet inkomstenbelasting 2001. Het eigenwoningforfait is een fictief inkomen dat de bezitter van een eigen woning moet optellen bij zijn inkomen uit werk en woning in box 1 (het woongenot zonder betaling van huur wordt door de regering beschouwd als een soort inkomen in natura). Het belastingvoordeel dat men per saldo heeft van de eigen woning is daardoor kleiner dan het belastingvoordeel van alleen de hypotheekrenteaftrek. Het eigenwoningforfait is vastgesteld op een percentage van de WOZ-waarde. De aftrek wegens geen of geringe eigenwoningschuld zorgt ervoor dat de eigen woning nooit tot gevolg heeft dat men per saldo meer belasting betaalt. Deze aftrek bedraagt het verschil als de aftrekbare rente lager is dan het eigenwoningforfait. De Commissie Van Dijkhuizen heeft voorgesteld de eigen woning geleidelijk te verhuizen van box 1 naar box 3.
Bron: nl.wikipedia.org

6.

0   0

Eigenwoningforfait


De denkbeeldige inkomsten uit de eigen woning uitgedrukt in het zogenoemde eigenwoningforfait. Bij de aangifte inkomstenbelasting dient dit forfait bij het inkomen te worden opgeteld. De hoogte van deze fiscale huurwaarde is een bepaalde percentage van de WOZ-waarde (Wet Onroerende Zaakbelasting) van de woning. De WOZ-waarde is de waarde van de woning in lege staat en wordt door de gemeente bepaald.
Bron: provisieoverzicht.nl


Betekenis van Eigenwoningforfait toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< eigen vermogen eigenaar >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen