Betekenis ETF

Wat betekent ETF? Hieronder vind je 9 betekenissen van het woord ETF. Je kunt ook zelf een definitie van ETF toevoegen.

1.

2   0

ETF


ETF staat voor exchange-traded fund. Een beleggingsproduct dat de waarde van een index, grondstof of een bepaalde mandje met aandelen volgt. Iemand die een ETF bezit, heeft in feite zijn risico gespreid. Bovendien liggen de kosten veel lager dan bij een normaal beleggingsfonds. Bij koop en verkoop moet hetzelfde bedrag worden betaald als bij een regulier aandeel.
Bron: ondernemersunited.nl

2.

0   0

ETF


De afkorting "ETF" betekent "Evangelische Theologische Faculteit (Leuven)".
anoniem op 2009-12-06

3.

0   0

etf


ETF is een afkorting van twee totaal verschillende begrippen: Een ETF of tracker is een soort indexaandeel. Sinds 2001 worden ETF's verhandeld op de Amsterdamse beurs (onder andere I-shares). De ETF's of trackeraandelen volgen zeer nauwkeurig een index en worden net als een indexfonds passief gemanaged. ETF's worden via een gewone commissionair of broker op de beurs aangekocht tegen de reguliere tarieven die gelden voor aandelentransacties. De andere betekenis van ETF is Exchange Traded Fund. Een soort beleggingsfonds, waarin een bank of andere grote partij bijvoorbeeld leningen onderbrengt om het eigen risico wat in te dammen. Participaties worden dan via een beurs (of onderhands) verhandeld.
Bron: the-web-library.com

4.

0   0

ETF


Enhanced Text Format; zie http://polyedit.com/
Bron: ming-automatisering.nl

5.

0   0

ETF


ETF kan verwijzen naar: Evangelische Theologische Faculteit Leuven, een instelling voor hoger onderwijs op universitair niveau Exchange Traded Fund, een beleggingsfonds dat op de beurs verhandeld wordt
Bron: nl.wikipedia.org

6.

0   0

ETF


Exchange Traded Funds (ETFs), ook 'trackers' genoemd, combineren het aspect beleggingsfonds en het aspect beursindex. ETFs volgen zeer nauwkeurig een bepaalde index en worden net als een indexfonds passief beheerd. Men zou ETFs dus ook indexaandelen kunnen noemen. Soms spreekt men van 'trackeraandelen' of 'tracking stocks' (in het dagelijks leven betekent het woord 'tracker' in het Engels spoorvolger, padvinder of speurhond).
Bron: deaandelenspeurder.eu

7.

0   0

ETF


Europees terugkeerfonds
Bron: agentschapszw.nl

8.

0   0

ETF


Elektronen overdragende flavoproteïne.
Bron: dehelianthus-haarlem.nl

9.

0   0

ETF


Een "Exchange Traded Fund" (ETF) is een compartiment dat de technieken van passief beheer - het volgen van beursindices - combineert met een zekere mate van aandelenselectie, doorgaans met behulp van computermodellen.
Bron: fidelity.be


Betekenis van ETF toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Eternity ETG >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen