Betekenis Cyrus

Wat betekent Cyrus? Hieronder vind je 9 betekenissen van het woord Cyrus. Je kunt ook zelf een definitie van Cyrus toevoegen.

1.

1   0

Cyrus


jongensnaam Betekenis: Perzisch koningsnaam, die ook in verschillende vormen in het Oude Testament voorkomt (Kores, Cores). Hij wordt verklaard uit Perzisch koeroe `troon', of Koeroesj `heer, zon'. In de Verenigde Staten zijn, Oost-i.voor de puriteinen, de bijbelse vorm en de vormen Cyrus, Cyro, Cy wel in gebruik.
Bron: meertens.knaw.nl

2.

1   0

Cyrus


Its source is Kyrios, a Greek name meaning "Lord."
Bron: babynamer.com

3.

1   0

Cyrus


Origin: Persian
Gender: Male
Meaning: Of The Sun
Bron: babynames.com

4.

1   0

Cyrus


Cyrus is een Engelse jongensnaam en betekent "Zon;".
De naam stamt af van Kyrios.
Bron: betekenis-babynamen.nl

5.

1   0

Cyrus


De Perzische koning, die in 539 voor Christus de Judese ballingen in Babylon liet terugkeren naar Juda.
Bron: jongerenbijbel.nl

6.

0   0

Cyrus


Engelse jongensnaam. Betekenis: Verziend
Bron: allebabynamen.nl

7.

0   0

Cyrus


Cyrus is de Griekse vorm van de naam van verschillende personen (onder wie twee koningen) uit de Perzische dynastie van de Achaemeniden. De naam Cyrus is de gelatiniseerde vorm van de Griekse naam Κῦρος / Kyros. Dit is weer de Griekse verbastering van de Perzische naam Koerash of Khurvaush, hetgeen zoveel als op de zon (Khur-) gelijkend (vausj) betekent. Drie leden van de dynastie van de Achaemeniden heetten Cyrus: Cyrus I: vorst van de Perzen, rond 651 v.Chr. en overgrootvader van: Cyrus II de Grote: de eigenlijke stichter van het Perzische Rijk Cyrus de Jongere: Perzische prins, zoon van Darius II, die in 401 v.Chr. in opstand kwam tegen zijn broer Artaxerxes II en verslagen werd tijdens de Slag bij Cunaxa) Andere betekenissen van Cyrus Cyrus (bijbel), persoon in het Nieuwe Testament Cyrus van Constantinopel, patriarch van Constantinopel (705-711) Cyrus (motorfiets), een historisch Nederlands merk van motorfietsen. Cyrus (film), een Amerikaanse film uit 2010 Cyrus Frisch, een geruchtmakende Nederlandse filmmaker. Hoofdpersoon in Babel, een novelle van Louis Couperus
Bron: nl.wikipedia.org

8.

0   0

Cyrus


Cyrus is een historisch Nederlands merk van fietsen, bromfietsen en lichte motorfietsen die werden geproduceerd in de NV Rijwiel- en motorrijwielenfabriek Cyrus, Venlo. Jacques Franssen produceerde vanaf ca. 1884 rijwielen in Tegelen, maar rond 1898 verhuisde zijn bedrijf naar Venlo. Vanaf 1913 kwamen zijn zonen Pierre en Willy in het bedrijf. Er werden toen Cyrus-, Valuas- en Excellent-fietsen geproduceerd. In 1921 bouwde Franssen een prototype van een gemotoriseerde fiets met een Snob-viertaktmotor, maar pas in de jaren dertig ging Cyrus ook lichte (onder de zestig-) motorfietsjes en fietsen met hulpmotor maken. Deze fietsen met hulpmotor zouden eigenlijk steeds in het programma blijven. Rond 1955 maakte men ook scooters met 100- en 150 cc Sachs-blokken. Vanaf die tijd kwamen er ook echte brommers die nog even voorzien werden van Victoria-blokken die al snel werden vervangen door Zündapp- en Sachs-exemplaren. In 1961 ging Cyrus samenwerken met Empo uit Vorden, om daardoor wat meer marktaandeel in het Noorden van het land te krijgen. Cyrus-modellen kregen zodoende Empo-stickers. Midden jaren zestig leverde Cyrus 50- 80- en 100 cc-modellen die vooral goed verkocht werden in de Verenigde Staten, Canada en Syrië. Mede door het faillissement van Empo in 1970 sloot ook Cyrus in 1971 de poorten.
Bron: nl.wikipedia.org

9.

1   4

Cyrus


Cyrus in het Grieks Kyrios betekent Lord
In Jesaja 44 wordt Cyros de door God geroepene genoemd
Cyrus, de bevrijder, de gezalfde
die Hij bij de rechterhand neemt
aan Hem zal hij de volkeren onderwerpen
Volgens mij wordt in dit Bijbeldeel Christus, de Heer als Cyrus aangeduid en slaat dit niet op de Perzische vorst zoals veelal wordt aangenomen.
 dominique den Hertog op 2016-12-31


Betekenis van Cyrus toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Cyrinda cystitis >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen