Betekenis Complot

Wat betekent Complot? Hieronder vind je 4 betekenissen van het woord Complot. Je kunt ook zelf een definitie van Complot toevoegen.

1.

0   0

Complot


Een samenzwering of complot is een geheime afspraak tussen een aantal personen om iets te ondernemen tegen een andere persoon of groep. Het kan bijvoorbeeld gaan om een actie om een staatsgreep te plegen, een oorlog te ontketenen, een aanslag op iemands leven te plegen of iemand ten val te brengen. Er dient een duidelijk onderscheid te worden gemaakt tussen daadwerkelijke, historisch bewezen, samenzweringen en samenzweringstheorieën.
Bron: nl.wikipedia.org

2.

0   0

complot


complot zn. ‘samenzwering’ Nnl. complot ‘verbond, verdrag’ [1588; Claes 1994a], ‘samenzwering’ [1602; WNT voortsaan]. Ontleend aan Frans complot ‘samenzwering’, eerder al ‘menigte, mensenmassa’ [eind 12e eeuw; Rey] (ook als werkwoord complotter ‘samenzweren’). De herkomst hiervan is onbekend, maar vanwege de oudste betekenis zou men met Rey en Kluge kunnen denken aan herkomst uit een werkwoord *compeloter, dat zou zijn gevormd uit het voorvoegsel → com- ‘samen’ en het zn. pelote ‘bal’ [12e eeuw] (zie → pelotte). Men kan daarbij denken aan woorden als Nederlands samenballen ‘zich verzamelen’.
Bron: etymologiebank.nl

3.

0   0

complot


Een geheime afspraak tussen een aantal personen om iets te ondernemen tegen een andere persoon of groep (zov: samenzwering)
Bron: volkabulaire.nl

4.

0   0

Complot


het woord complot wordt meestal samenzwering genoemd, en dat is een geheime afspraak tussen een aantal personen
anoniem op 2016-05-11


Betekenis van Complot toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Lega Italiana Protezione Uccelli MAV >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen