Betekenis Broodjeaapverhaal

Wat betekent Broodjeaapverhaal? Hieronder vind je 3 betekenissen van het woord Broodjeaapverhaal. Je kunt ook zelf een definitie van Broodjeaapverhaal toevoegen.

1.

0   1

broodjeaapverhaal


een hardnekkig de ronde doend verhaal dat niet op waarheid berust Dit is echt een broodjeaapverhaal , want het kan nooit echt gebeurd zijn.
Bron: nl.wiktionary.org

2.

0   2

Broodjeaapverhaal


Een broodjeaapverhaal, stadssage of stadslegende is een (grotendeels) verzonnen verhaal dat als waar gebeurd wordt doorverteld en daardoor aan overtuigingskracht wint. Bronnen ontbreken meestal; wie het verhaal (door)vertelt, heeft het van iemand anders gehoord die op zijn beurt de oorspronkelijke verteller evenmin kent. Ook ontbreken exacte data, locaties en namen van personen. Broodjeaapverhalen zijn vaak sensationele of bizarre anekdotes die inspelen op de al dan niet latente angsten en vooroordelen van mensen. Sommige zijn oorspronkelijk losjes op een waar gebeurd voorval gebaseerd, maar door het vele doorvertellen zijn de ware feiten niet meer herken- of aanwijsbaar. Ook pseudowetenschappelijke onzin valt onder het broodjeaapverhaal in ruime zin. Een verhaal waarin de persoon of de locatie steeds wisselt wordt een wanderlegende genoemd. Een voorbeeld hiervan is het bij een diner uit beleefdheid leegdrinken van een vingerkommetje, dat in verschillende landen aan steeds weer andere vorsten wordt toegeschreven.
Bron: nl.wikipedia.org

3.

0   2

broodjeaapverhaal


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/73/BroodjeAap.jpg Grapje. Synoniem voor het Engelse urban legend. Het zijn verhalen die via via via via via via via via via en via zijn gehoord en verteld worden alsof ze waargebeurd zijn*. meestal zijn ze absurd en bizar van aard.…Lees meer ›
Bron: volkabulaire.nl


Betekenis van Broodjeaapverhaal toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Bronwyn Broodmachine >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen