Betekenis Auckland

Wat betekent Auckland? Hieronder vind je 4 betekenissen van het woord Auckland. Je kunt ook zelf een definitie van Auckland toevoegen.

1.

1   0

Auckland


Auckland is de op een na noordelijkste regio van Nieuw-Zeeland. Ze telt 32% van de Nieuw-Zeelandse bevolking, de grootste stad is Auckland. De regio strekt zich uit van de monding van de Kaipara Harbour in het noorden tot de laagliggende gebieden ten zuiden van de Manukau Harbour. De regio stopt een paar kilometer voor de monding van de Waikato Rivier. Aangrenzende regio's zijn Northland in het noorden, en Waikato in het zuiden. De eilanden in de Golf van Hauraki vallen ook binnen de regio. Het is in landoppervlak kleiner dan alle andere regio's behalve Nelson. Het hoogste punt is de top van Little Barriereiland, op 720 meter.
Bron: nl.wikipedia.org

2.

0   0

Auckland


( toponiem ) grootste stad van Nieuw-Zeeland , gelegen op het Noordereiland
Bron: nl.wiktionary.org

3.

0   1

Auckland


Auckland is de grootste stad in Nieuw-Zeeland. Het ligt op de noordelijke helft van het Noordereiland en er wonen 1 miljoen mensen.
Bron: wikitravel.org

4.

0   1

Auckland


Auckland (Māori: Tāmaki-makau-rau) is het dichtstbevolkte stedelijk gebied van Nieuw-Zeeland, gelegen op het Noordereiland. De agglomeratie bestaat uit meerdere steden en districten, die in 2010 op bestuurlijk niveau werden samengevoegd. Het gebied heeft ruim 1,4 miljoen inwoners (2009), ongeveer een derde van de gehele Nieuw-Zeelandse bevolking, waarvan ruim 400.000 in Auckland City leven.
Bron: nl.wikipedia.org


Betekenis van Auckland toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Aubury auctionator >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen