Betekenis Arwen

Wat betekent Arwen? Hieronder vind je 6 betekenissen van het woord Arwen. Je kunt ook zelf een definitie van Arwen toevoegen.

1.

2   0

Arwen


Engelse meisjesnaam. Betekenis: Muze, dromen, peinzen, godin van kunst en wetenschap, nobele maagd/meisje.
Bron: allebabynamen.nl

2.

1   0

Arwen


Arwen is een Engelse meisjesnaam. Op betekenis-babynamen.nl hebben 7 Arwen's hun eigen naam gewaardeerd met 4.5 sterren(van de 5). Zeer tevreden dus!
Bron: betekenis-babynamen.nl

3.

1   0

Arwen


Origin: England
Meaning: muse
Bron: baby-names-and-stuff.com

4.

1   0

Arwen


Origin: English
Gender: Female
Meaning: Royal Maiden
Bron: babynames.com

5.

1   0

Arwen


Arwen is een halfelf uit het boek "In de Ban van de Ring" van J.R.R. Tolkien. Arwen werd in het jaar 241 van de Derde Era geboren als dochter van Elrond en Celebrían en ze bracht het grootste deel van haar leven door in de bossen van Lothlórien, bij haar grootmoeder Galadriel, en in de vallei Imladris, waar haar vader woonde. Arwen werd Undómiel genoemd het Sindarijnse woord voor de Avondster, de meest geliefde ster van de elfen, en men zei van haar dat ze zeer op haar voormoeder Lúthien leek. De naam Undómiel had ze van Galadriel gekregen. Net als haar broers Elladan en Elrohir en haar vader had Arwen de keuze gekregen om Elf of Mens te zijn. Omdat zij verliefd was geworden op Aragorn van de Dúnedain nadat hij verliefd was geworden op haar, koos zij tot groot verdriet van haar vader voor de sterfelijkheid. Na de val van de Sauron aan het eind van de Derde Era trouwde zij in Minas Tirith met Aragorn. Als koningin van Gondor en Arnor schonk zij haar man één zoon, Eldarion, en enkele dochters wier naam Tolkien nooit bekendmaakte. Eldarion, de erfgenaam, stamde af van zowel Elrond als Elros, en zou daarom tijdens zijn koningschap niet alleen Gondor en Arnor, maar ook de gebieden die eens zijn grootvader Elrond had geregeerd, besturen. In het jaar 120 van de Vierde Era stierf Aragorn ten slotte, eerder dan Arwen had gewild. Na zijn dood vertrok zij uit Gondor en ging naar Lothlórien, dat nu verlaten was, en ze stierf voor de lente op de Cerin Amroth.
Bron: nl.wikipedia.org

6.

0   0

Arwen


Een halfelf. Arwen werd in het jaar 241 van de Derde Era geboren als dochter van Elrond en Celebrían en ze bracht het grootste deel van haar leven door in de bossen van Lothlórien, bij haar grootmoeder Galadriel, en in…Lees meer ›
Bron: volkabulaire.nl


Betekenis van Arwen toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< ARW Arwin >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen