Betekenis Arno

Wat betekent Arno? Hieronder vind je 10 betekenissen van het woord Arno. Je kunt ook zelf een definitie van Arno toevoegen.

1.

2   1

Arno


Arno is een Duitse jongensnaam en betekent "hij die heerst als een arend".
De naam stamt af van Arnout. Op betekenis-babynamen.nl hebben 13 Arno's hun eigen naam gewaardeerd met 4.5 sterren(van de 5). Zeer tevreden dus!
Bron: betekenis-babynamen.nl

2.

1   1

Arno


Its source is Arnwalt, an Ancient Germanic name meaning "Powerful eagle."
Bron: babynamer.com

3.

1   1

Arno


De Arno is een rivier in Toscane, Italië. De Arno stroomt door de provincies Arezzo, Florence en Pisa, vanaf de berg Falterona (bij Arezzo, in de regio Casentino) tot aan de kust enkele kilometers ten westen van de stad Pisa, waar hij bij Tirrenia uitmondt in de Ligurische Zee. Het is de langste rivier van Toscane. De Arno stroomt eveneens door de stad Florence, waar hij wordt overbrugd door de beroemde Ponte Vecchio. De Arno heeft in de geschiedenis regelmatig de stad blank gezet. De laatste keer gebeurde dat bij de bekende overstroming in 1966. Vele kunstschatten zijn toen door water en modder bedolven. De Arno is een onberekenbare rivier die een zeker overstromingsgedrag vertoont. Binnen enkele dagen kan de rivier van bijna droog overgaan in bijna overstromend. Een belangrijke oorzaak voor dit verschijnsel is gelegen in het landgebruik bovenstrooms. De traditionele landbouw met terrassen (coltura mista) heeft plaats gemaakt voor grote geëgaliseerde percelen met wijndruiven of granen, waar het water minder lang vastgehouden wordt en snel hellingafwaarts stroomt. Versnelde erosie en aardverschuivingen (in het Italiaans: frana) zijn een veelvoorkomend verschijnsel. Florence heeft veel profijt van de nieuwe dammen die stroomopwaarts, onder andere in de bovenloop van de Sieve, zijn geplaatst, waardoor de historische overstromingsproblemen bijna geheel zijn weggenomen.
Bron: nl.wikipedia.org

4.

1   1

Arno


Arno is een historisch Brits merk van motorfietsen. Arno Motor Co., Coventry (1906-1914). Engels merk dat motorfietsen bouwde met 249-, 348- en 499 cc zijklep-eencilinders. De modellen waren toen al verouderd. Ze vielen op door hun fel geel gespoten tanks.
Bron: nl.wikipedia.org

5.

1   1

Arno


De Arno was een Nederlandse Formule 1-auto gemaakt door Arno van Dijk. Arno van Dijk was al jarenlang werkzaam in de Duitse auto-industrie, toen hij in de jaren 70 zijn plannen voor een eigen Formule 1-auto presenteerde. Hoewel de auto als zodanig nooit heeft geracet, heeft hij wel degelijk gereden (in feite was het een Formule 5000-auto). Op 30 augustus 1973 reed de auto tijdens de Trophy of the Dunes op Zandvoort. Toen zat er een Ford GT-motor in, hoewel het plan was om een Tecno V8 of V12 in te hangen. Aan het einde van dat jaar zou het een Alfa Romeo-motor worden. Als rijder werd toen Peter van Zwan genoemd. Het zou nooit zover komen. Later, in 1974, had Van Dijk een Le Mans-project, met een twee liter Cosworth-motor. Dit is nooit verder gekomen dan een niet rijdend prototype. Akkermans · Albers-Apollo · Altena · Amal-special · Anderheggen · Ankel · Antilope · Arnhemsche Machinefabriek · Arno · Ataf-Porata · Autolette · Auto-Palace · AVH · Baas · Bakker · Bambino · Barkey · Belcar · Bermuda Buggy · BGF · Bird's Buggy · Bisacar · Boro · Bij 't Vuur · Carver · Citeria · CoTuRa · Cygnus · DAF · Empire · Entrop · EWB · Eysink · Gatso · Gazelle · Gelria · Groninger Motorrijtuigen Fabriek · Gruno · H.A.M. · Hansan · Hanssen · Havas · Hinde · Luchjenbroers · Max · Neerlandia · Netam · Omnia · Rizovari · Ruiter · Ruska · Simplex · Spyker · Story · V.L.A.M.
Bron: nl.wikipedia.org

6.

1   1

Arno


Arno is een reeks lettertypen gecreëerd door Robert Slimbach voor Adobe. De naam is afkomstig van de rivier die stroomt door Florence, het Italiaanse centrum van de Renaissance. De commerciële lettertypefamilie "Arno Pro" bestaat uit drie zwaartes in romein en cursief, vier 'display' tekensets (grote corps), en vijf optische corpsen (zie tabel hieronder). Elke tekenset ondersteunt Adobe CE, Adobe Western 2, Cyrillisch alfabet, Grieks alfabet, Latijns alfabet, Vietnamees, en dingbats. De OpenType-versie heeft ook kopletters, gestileerde alternatieve tekens, ligaturen, tabelcijfers, uithangende cijfers, kleinkapitalen, subscripts en superscripts, breuken, en cursieve sierkapitalen.
Bron: nl.wikipedia.org

7.

1   1

Arno


Nederlendse formule wagen uitgevonden door Arno Van Dijk
Arno op 2014-02-12

8.

0   1

Arno


Duitse jongensnaam. Betekenis: Hij die heerst als een adelaar
Machtig adelaar
Bron: allebabynamen.nl

9.

1   2

Arno


Origin: Germany
Meaning: eagle
Bron: baby-names-and-stuff.com

10.

0   1

Arno


Arnaud Charles Ernest Hintjens (Oostende, 21 mei 1949), beter bekend onder zijn artiestennaam Arno, is een Belgische rockzanger, die liedjes vertolkt vooral in het Frans, soms in het Engels, Nederlands en sporadisch ook in het Oostends dialect.
Bron: nl.wikipedia.org


Betekenis van Arno toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Arnie Arnold >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen