Betekenis Anna

Wat betekent Anna? Hieronder vind je 19 betekenissen van het woord Anna. Je kunt ook zelf een definitie van Anna toevoegen.

1.

6   1

Anna


De naam voor de meeste leuke persoon ooit.
Het is onmogelijk om zoveel coolheid kwijt te kunnen in een persoon.


Je denkt dat je zo leuk bent als Anna? Onmogelijk wat Anna is zo ontzettend cool.
Chewpecapre op 2006-12-06

2.

4   2

Anna


1. knap,*sexy*, lekker, chick
2. slim
3. levendig, gangmaker
4. prachtig, gezellig, fantastisch
5. perfect


"Zag je anna? damn wat is ze lekker"

"Ja man, anna's is zo sexy!!"

"Yep, ze is perfect"
louielou op 2006-05-15

3.

2   0

Anna


Anna is een Amerikaanse meisjesnaam en betekent "Genadig, lieflijk en bitter, bedroefd".
De naam stamt af van Hebreeuws. Op betekenis-babynamen.nl hebben 62 Anna's hun eigen naam gewaardeerd met 4.5 sterren(van de 5). Zeer tevreden dus!
Bron: betekenis-babynamen.nl

4.

2   0

Anna


Latijnse meisjesnaam. Betekenis: Genadig/lieflijk
Genadig
Bron: allebabynamen.nl

5.

1   0

Anna


meisjesnaam Betekenis: Grieks vorm van Hebreeuws Hanna, wat `genade, begenadigde, lieflijke' betekent (ook in de Latijn literatuur komt de naam Anna, zij het van andere oorsprong, al voor). In de bijbel wordt Anna in Lucas 2 genoemd als de naam van een profetes. Zijn grote verbreiding kreeg de naam echter door Anna, de vrouw van Joachim, moeder van Maria (genoemd in het apocriefe Proto-evangelie van Jacobus). Zij werd de patrones van de huismoeders. Kerk. feestdag: 26 juli. Reeds vroeg verbreidde de naam zich, eerst in het Byzantijnse rijk, daarna ook in het WesteNoord- Daar heeft Anna, de vrouw van Hendrik I van Frankrijk, ook toe bijgedragen.
Bron: meertens.knaw.nl

6.

1   0

Anna


Origin: Hebrew
Gender: Female
Meaning: Gracious, Merciful
Bron: babynames.com

7.

1   0

Anna


 • ( vrouwelijke naam ) meisjesnaam
 • ( spellingsalfabet ) spelwoord van het Nederlandse spellingalfabet voor de letter a
  Bron: nl.wiktionary.org

 • 8.

  1   0

  anna


  Anna is de Griekse vorm van Hebreeuws Hanna, wat betekent "Hij (God) heeft mij begenadigd". De naam is populair geworden door Anna, moeder van Maria (haar vader heette Joachim). Zij werd de patrones van de moeders.
  Bron: babynamen.nl

  9.

  1   0

  anna


  (1) De zuster der door Aeneas beminde Karthaagsche koningin Dido. (2) Anna Perenna, door latere schrijvers met de zuster van Dido geïdentificeerd, eene godin, die op den 15den Maart met vroolijke feesten werd geëerd. Hare oorspronkelijke beteekenis schijnt die van de godin van het aanvangende jaar geweest te zijn en daar ze in verschillende op haar betrekking hebbende locale legenden nu eens als jong meisje, dan weder als oude vrouw voorkomt, heeft men haar ook in verband gebracht met de maan, die in iedere maand jeugd en ouderdom doorleeft. - Door hen, die haar voor dezelfde persoon hielden als de zuster van Dido, werd verhaald, dat zij na allerlei lotgevallen in Italië was aangekomen en daar door Aeneas gastvrij was ontvangen, doch veel te lijden gehad had van de jaloezy van diens gade Lavinia. Om aan de kwellingen haar door deze aangedaan te ontkomen vlood zij en stortte zich in de rivier Numicius, wier nymph zij voortaan bleef. Haar naam wordt dan ook door sommigen uit hare betrekking tot die rivier als "de eeuwig stroomende" verklaard. - Andere schrijvers melden, dat Anna Perenna een oud vrouwtje was uit het niet ver van Rome gelegen stadje Bovillae. Toen nu het Romeinsche plebs naar den Heiligen Berg was uitgeweken en gebrek begon te krijgen aan levensmiddelen, wist zij die te verschaffen en uit dankbaarheid daarvoor werd haar naderhand een heiligdom opgericht. - Haar feest kenmerkte zich door eene uitgelaten vroolijkheid; doorgaans nam een groot aantal personen van beiderlei kunne, die zich verzamelden op de grazige weiden, welke bij het aan den Tiber gelegen bosch, dat aan Anna Perenna gewijd was, behoorden, daaraan deel.
  Bron: koxkollum.nl

  10.

  1   0

  Anna


  Anna is een meisjesnaam. Het is de Griekse vorm van het Hebreeuwse Hanna wat "lieflijke, genadige" betekent. De naam Anne komt in Nederland en met name in het Friese taalgebied ook als jongensnaam voor. Deze naam kan uitgesproken worden als Anne en als Oane.
  Bron: nl.wikipedia.org

  11.

  1   0

  Anna


  De heilige (Moeder) Anna of Sint Anna is volgens de christelijke traditie de moeder van de heilige Maagd Maria. In de tweede eeuw van onze jaartelling wordt de Geboorte van Maria geschreven, een Griekse tekst, die ten grondslag ligt aan de overlevering. De tekst werd later bekend als het Proto-Evangelie van Jacobus.
  Bron: nl.wikipedia.org

  12.

  1   0

  Anna


  Anna (ook: Hanna) wordt in het Bijbelboek Lucas genoemd als een hoogbejaarde profetes. Zij is de dochter van Fanuël en komt uit de stam Aser. Vanaf haar huwbare leeftijd had ze zeven jaar met haar man geleefd. Ze was vierentachtig jaar weduwe. Ze was altijd in de tempel, waar ze God dag en nacht diende met vasten en bidden. Op het moment dat Jozef en Maria naar de tempel kwamen om een offer te brengen vanwege Jezus' geboorte, komt Anna naar hen toe. Ze bracht hulde aan God en sprak over Jezus met allen die uitzagen naar de bevrijding van Jeruzalem. Dit verhaal is te vinden in Lukas 2:36-38. Over de leeftijd van Anna bestaat enige verwarring. De tekst leest dat ze vierentachtig jaar weduwe was, en zeven jaar met haar man getrouwd. Als ze op twaalfjarige leeftijd trouwde, dan zou ze op dat moment minstens 103 jaar oud zijn geweest. Het zou mogelijk kunnen zijn, maar het zou ook een optie kunnen zijn om te lezen dat Anna op dat moment 84 jaar oud was. Bovendien is de 84 jaar een beetje afhankelijk van de gebruikte vertaling: soms staat er "84", soms "ongeveer 84" of "bijna 84". Dat laatste vertaalt dan weer makkelijk naar "83".
  Bron: nl.wikipedia.org

  13.

  1   0

  Anna


  Anna is een Nederlandse film uit 2007 van Eric Oosthoek, uitgebracht als Telefilm. De oorspronkelijke titel van de film zou Swinks? luiden. De opnames werden gemaakt in Epen en Gulpen-Wittem (Limburg). Er was een kleine rol voor de zanger Spinvis in de film als muzikant. In de film verschenen maar 13 personen inclusief figuranten. De film laat zich omschrijven als een dromerige paranormale mysterieuze dramafilm met veel flashbacks.
  Bron: nl.wikipedia.org

  14.

  1   0

  Anna


  Anna is een gemeente in de Spaanse provincie Valencia in de regio Valencia met een oppervlakte van 21 km². Anna telt 2.737 inwoners (1-1-2012).
  Bron: nl.wikipedia.org

  15.

  1   1

  Anna


  Anna is een parochie van de Deense Volkskerk in de Deense gemeente Kopenhagen. De parochie maakt deel uit van het Bisdom Kopenhagen en telt 4770 kerkleden op een bevolking van 6795 (2004). Aaker · Aalholm · Absalons · Advent · Aldersro · Allehelgens · Allinge-Sandvig · Anna · Ansgar · Apostelkirkens · Bellahøj · Bethlehem · Bispebjerg · Blågårdens · Bodilsker · Brønshøj · Christian · Christiansø · David · De Gamles Bys · Dragør · Elias · Emdrup · Enghave · Filip · Flintholm · Fredens-Nazaret · Frederiks · Frederiksberg · Frederiksberg Slotssogn · Frihavns · Garnisons · Gethsemane · Godthaab · Grøndals · Gudhjem · Hans Egedes · Hasle · Helligånds · Højdevang · Holmens · Husum · Husumvold · Hyltebjerg · Ibsker · Islands Brygges · Johannes Døbers · Kapernaums · Kastel · Kastrup · Kildevælds · Kingos · Klemensker · Knudsker · Korsvejens · Kristkirkens · Lindevang · Lundehus · Margrethe · Maria · Mariendal · Nathanaels · Nexø · Nyker · Nylarsker · Olsker · Østerlarsker · Østermarie · Østervold · Pedersker · Poulsker · Rø · Rønne · Rosenvænget · Rutsker · Samuels · Sankt Andreas · Sankt Jakobs · Sankt Johannes · Sankt Lukas · Sankt Markus · Sankt Matthæus · Sankt Pauls · Sankt Stefans · Sankt Thomas · Simeons · Simon Peter · Sion · Skelgårds · Solbjerg · Solvang · Store Magleby · Sundby · Sundkirkens · Svaneke · Sydhavn · Tagensbo · Tårnby · Timotheus · Tingbjerg · Trinitatis · Utterslev · Valby · Vanløse · Vestermarie · Vigerslev · Vor Frelsers · Vor Frue
  Bron: nl.wikipedia.org

  16.

  0   1

  Anna


  Origin: Native American
  Meaning: Mother (Algonquin).
  Bron: baby-names-and-stuff.com

  17.

  0   1

  Anna


  Anna is een Duitse televisieserie. Het was in 1987 de Weihnachtsserie (Kerstserie) van de zender ZDF. De serie bestaat uit 6 afleveringen van 55 minuten. In 1988 is er ook een speelfilm van gemaakt.
  Bron: nl.wikipedia.org

  18.

  1   2

  Anna


  deze naam is bedacht voor de meest elegante en slimme dames.
  de meeste Anna's zijn bijzonder en uniek niet dat anderen niet uniek zijn maar anna's zijn anders uniek.
  Anna op 2016-12-27

  19.

  0   1

  Anna


  Anna, orde van St. Anna, eene russische en twee beijersche ridderorden.
  Bron: dbnl.org


  Betekenis van Anna toevoegen.
  Betekenis:
  NSFW / 18+
  Aantal woorden:

  + Meer opties
  Naam:
  E-mail: (* optioneel)
   

  << andy anoniem >>

  Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
  Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

  Betekenis toevoegen