Betekenis Angelique

Wat betekent Angelique? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord Angelique. Je kunt ook zelf een definitie van Angelique toevoegen.

1.

3   0

Angelique


Franse meisjesnaam. Betekenis: Engel/De engelachtige
Hemelse bode
Engels
Bron: allebabynamen.nl

2.

1   0

Angelique


Origin: France
Meaning: angelic
Bron: baby-names-and-stuff.com

3.

1   0

Angelique


Origin: French
Gender: Female
Meaning: Messenger Of God
Bron: babynames.com

4.

1   0

Angelique


Angelique (pseudoniem van onder anderen Conny Schouwman) was een Nederlandse zangeres die in 1982 in de Nationale Hitparade een nummer 1-hit (nummer 2 in de Top 40) behaalde met "Een beetje geld voor een beetje liefde". Het nummer was een parodie op de hit "Ein bißchen Frieden" van Nicole. De zangeres van deze nummer 1-hit, waarvan "Angelique" een van de pseudoniemen was, is afkomstig uit de regio Rotterdam, Rijnmond. In de jaren 1980 was haar stem ook in diverse reclameboodschappen op de lokale radio in deze regio te beluisteren. Het nummer "Een beetje geld voor een beetje liefde" werd op een middag door haar op de band ingezongen en was eerst eigenlijk bedoeld als grap. Later werd het nummer uitgebracht op het O lala-label, met als resultaat de eerder genoemde hitnoteringen. Op de B-kant staat de wals "Vader wat klotsen je ballen". Schouwman was ooit zangeres in The Chico's. De meeste andere populaire nummers van Angelique (waaronder "Vanavond ben ik helemaal alleen", dat ook een notering in de hitlijsten bereikte, en "Vader wat klotsen je ballen") werden ingezongen door zangeres Joke de Knegt, destijds woonachtig in Wateringen en zangeres van de succesvolle formatie Flame. Zij behaalde destijds de omslag van de Story, waarin onthuld werd dat zij de zangeres achter het pseudoniem Angelique was. Dat was gedeeltelijk waar, op de nummer 1-hit "Een beetje geld, voor een beetje liefde" na). Deze onthulling zorgde destijds voor veel opschudding, waardoor de zangeres besloot het bij deze uit de hand gelopen grap te laten en zich verder te richten op het serieuzere poprepertoire.
Bron: nl.wikipedia.org

5.

1   0

Angelique


Angelique of Angélique is een voornaam voor een meisje die oorspronkelijk uit het Frans komt met de betekenis "als een engel". Ook kan de naam afgeleid zijn van het Germaanse "Ange", wat "afkomstig van het volk der Angelen" betekent. Voor verdere etymologie, zie het artikel over de mannelijke variant van deze voornaam, Angelo. De naam Lieke is afgeleid van Angelique.
Bron: nl.wikipedia.org


Betekenis van Angelique toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Angeliqua Angelita >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen