Betekenis A Christmas Carol

Wat betekent A Christmas Carol? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord A Christmas Carol. Je kunt ook zelf een definitie van A Christmas Carol toevoegen.

1.

1   0

A Christmas Carol


A Christmas Carol ("Een Kerstvertelling") (volledige titel: A Christmas Carol in Prose, Being a Ghost Story of Christmas) is een novelle van Charles Dickens. A Christmas Carol verscheen op 19 december 1843 en was uitverkocht op de 22e. De eerste versie was geïllustreerd door John Leech. Het boek was onmiddellijk een succes met een verkoop van 6000 exemplaren binnen een week. Het boek kwam uit in een periode dat de oude tradities van Kerstmis steeds minder in ere werden gehouden, en nieuwe zoals kerstkaarten hun intrede deden. A Christmas Carol sloeg mede daardoor mogelijk aan. De thema's van het verhaal, sociaal onrecht en armoede, de relatie daartussen en hun oorzaken en gevolgen, zijn terugkerende thema's in Dickens' werk. De illustrator van de eerste editie, John Leech, was ook een politiek radicale kunstenaar.
Bron: nl.wikipedia.org

2.

0   0

A Christmas Carol


A Christmas Carol is een kerstfilm uit 1938 onder regie van Edwin L. Marin. Het is gebaseerd op het gelijknamige boek van Charles Dickens. Destijds werd de film in Nederlan uitgebracht onder de titel Een kerstlied in proza.
Bron: nl.wikipedia.org

3.

0   0

A Christmas Carol


A Christmas Carol is een Broadway-musical geschreven door Disney-componist Alan Menken met liedteksten van Lynn Ahrens. De musical is gebaseerd op het gelijknamige verhaal van Charles Dickens uit het jaar 1843. De musical ging in première op 1 december 1994 in het Madison Square Garden Theatre en speelde tot 1 januari 1995 waarin de show 71 keer werd opgevoerd. Tot 2003 werd deze iedere kersttijd opgevoerd en was een vaste stopplaats tijdens het Christmas Shopping in New York. Deze musical kreeg een filmadaptatie in 2004, met Kelsey Grammer als Scrooge.
Bron: nl.wikipedia.org

4.

0   0

A Christmas Carol


A Christmas Carol is een kerstfilm met George C. Scott uit 1984 onder regie van Clive Donner. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Charles Dickens.
Bron: nl.wikipedia.org

5.

0   0

A Christmas Carol


A Christmas Carol (ook bekend als Disney's A Christmas Carol) is een Amerikaanse film uit 2009 met Jim Carrey in diverse rollen en geregisseerd door Robert Zemeckis. In de film wordt gebruikgemaakt van motion capture, dit werd al eerder toegepast in films zoals The Polar Express (2004) en Beowulf (2007). A Christmas Carol is een verfilming van het gelijknamige verhaal van Charles Dickens.
Bron: nl.wikipedia.org


Betekenis van A Christmas Carol toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Zabriskie Point Govert Deploige >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen