Betekenis zelfregulatie
Wat betekent zelfregulatie? Hieronder vind je 6 betekenissen van het woord zelfregulatie. Je kunt ook zelf een definitie van zelfregulatie toevoegen.

1

56 Thumbs up   15 Thumbs down

zelfregulatie


biologische eenheden houden zichzelf in stand
fien louwerse - 20 oktober 2013

2

26 Thumbs up   11 Thumbs down

zelfregulatie


Biologische eenheden houden zichzelf in stand doormiddel van: ademhaling, voeding, beweging, hormonen, zenuwen, zintuigen en transport van stoffen.
Sam Steins - 11 september 2016

3

25 Thumbs up   18 Thumbs down

zelfregulatie


Biologische eenheden zoals cellen, organismen en ecosystemen zijn in staat zich zelf in stand te houden door zelfregulatie. Zelfregulatie vindt bijvoorbeeld plaats door herstel van schade en door zich te verdedigen tegen indringers en schadelijke stoffen. Om in leven te blijven moeten organismen ademhalen, zich voeden en zich aanpassen aan hun omgeving. Dieren moeten zich verplaatsen om te overleven. Zelfregulatie komt ook tot stand door hormonen, door zenuwen, door zintuigen en via transport van stoffen. Het functioneren van elk organisme in een ecosysteem kost energie. Autotrofe organismen (bijvoorbeeld planten) maken hun eigen voedsel en leggen daarbij zonlicht vast in chemische energie door middel van fotosynthese. Heterotrofe organismen (bijvoorbeeld dieren) verbruiken de chemische energie die door autotrofe organismen is vastgelegd. Hierdoor ontstaat een energiestroom en een kringloop van stoffen die ook op het niveau van biosfeer waarneembaar is. Zelfregulatie van biologische eenheden kan alleen doeltreffen verlopen wanneer deze eenheden goed zijn georganiseerd. Biologische eenheden als cellen, organen en organismen zitten ingewikkeld (complex) in elkaar. Zelfregulatie van complexe biologische eenheden kan alleen doeltreffend verlopen wanneer deze eenheden goed zijn georganiseerd
kirito - 4 november 2015

4

2 Thumbs up   2 Thumbs down

zelfregulatie


Biologische eenheden zoals cellen, organismen en ecosystemen zijn in staat zich zelf in stand te houden door zelfregulatie.
don - 2 oktober 2018

5

4 Thumbs up   27 Thumbs down

zelfregulatie


Biologische eenheden zijn in staat zichzelf te organiseren tot 'biologische eenheden van een hogere orde' waardoor er nieuwe structuren ontstaan met nieuwe emergente eigenschappen.
YB - 21 oktober 2015

6

4 Thumbs up   38 Thumbs down

zelfregulatie


het zelf nemen van maatregelen om de bloedglucose binnen de juiste waarden te houden.
Bron: bd.com

<< zelfstandig bestuursorgaan zelfmoord >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen