Betekenis zeeroverij
Wat betekent zeeroverij? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord zeeroverij. Je kunt ook zelf een definitie van zeeroverij toevoegen.

1

2   0

zeeroverij


Diefstal van schepen of goederen op zee door vanuit schepen opererende misdadigers. Zeeroverij kwam al voor in de oudheid, vooral in de Middellandse Zee. In de 16e-18e eeuw waren piraten actief op alle zeeën. Daarna werd de zeeroverij teruggedrongen door het optreden van georganiseerde marines. Dat zeeroverij niet is verdwenen bleek toen veel [..]
Bron: amnesty.nl

2

1   0

zeeroverij


Def.: het vanaf één of meerdere schepen in open zee plegen van geweld tegen de opvarenden van andere schepen, zonder dat daartoe machtiging is verleend door een oorlogvoerende mogendheid. Toelichting: Vindt nog steeds regelmatig plaats, met name in Zuidoost-Azië en Afrika.
anoniem - 17 februari 2016

3

0   0

zeeroverij


het uitvoeren van een zeeroof
Bron: nl.wiktionary.org

4

0   0

zeeroverij


het vanaf één of meerdere schepen in open zee plegen van geweld tegen de opvarenden van andere schepen, zonder dat daartoe machtiging is verleend door een oorlogvoerende mogendheid.
Bron: aquo.nl

5

0   0

zeeroverij


Zeeroverij of piraterij is een praktijk die sinds mensenheugenis heeft bestaan, zelfs voor de tijd van de oude Grieken en Romeinen. Volgens artikel 101 van het VN-zeerechtverdrag (UNCLOS) van 1982 is [..]
Bron: nl.wikipedia.org


Betekenis van zeeroverij toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< zeerover zeearm >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen