Betekenis zeeroverij
Wat betekent zeeroverij? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord zeeroverij. Je kunt ook zelf een definitie van zeeroverij toevoegen.

1

2 Thumbs up   0 Thumbs down

zeeroverij


Diefstal van schepen of goederen op zee door vanuit schepen opererende misdadigers. Zeeroverij kwam al voor in de oudheid, vooral in de Middellandse Zee. In de 16e-18e eeuw waren piraten actief op alle zeeën. Daarna werd de zeeroverij teruggedrongen door het optreden van georganiseerde marines. Dat zeeroverij niet is verdwenen bleek toen veel [..]
Bron: amnesty.nl

2

1 Thumbs up   0 Thumbs down

zeeroverij


Def.: het vanaf één of meerdere schepen in open zee plegen van geweld tegen de opvarenden van andere schepen, zonder dat daartoe machtiging is verleend door een oorlogvoerende mogendheid. Toelichting: Vindt nog steeds regelmatig plaats, met name in Zuidoost-Azië en Afrika.
anoniem - 17 februari 2016

3

0 Thumbs up   0 Thumbs down

zeeroverij


het uitvoeren van een zeeroof
Bron: nl.wiktionary.org

4

0 Thumbs up   0 Thumbs down

zeeroverij


het vanaf één of meerdere schepen in open zee plegen van geweld tegen de opvarenden van andere schepen, zonder dat daartoe machtiging is verleend door een oorlogvoerende mogendheid.
Bron: aquo.nl

5

0 Thumbs up   0 Thumbs down

zeeroverij


Zeeroverij of piraterij is een praktijk die sinds mensenheugenis heeft bestaan, zelfs voor de tijd van de oude Grieken en Romeinen. Volgens artikel 101 van het VN-zeerechtverdrag (UNCLOS) van 1982 is [..]
Bron: nl.wikipedia.org

<< zeerover zeearm >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen