Betekenis zeeforel
Wat betekent zeeforel? Hieronder vind je 3 betekenissen van het woord zeeforel. Je kunt ook zelf een definitie van zeeforel toevoegen.

1

0   0

zeeforel


( vissen ) Salmo trutta trutta , de vorm van de forel die vanuit de zee de rivieren optrekt om te paaien De zeeforel en de beekforel horen tot dezelfde soort, maar voeren een ander leven.
Bron: nl.wiktionary.org

2

0   0

zeeforel


De zeeforel of schotzalm (Salmo trutta trutta) is een vis die vanuit de zee de rivieren optrekt om te paaien.
Bron: nl.wikipedia.org

3

0   0

zeeforel


Zeeforel Zeeforellen kunnen maximaal 1,40 meter lang en 20 kilogram zwaar worden. Het gebeurt nogal eens dat grotere exemplaren voor zalm worden aangezien. Zeeforellen zijn echter minder zeldzaam dan zalmen. De zeeforel voedt zich met vlokreeften, insecten, zandspiering, haring en wormen. De (sport)visserij op zeeforel wordt spoedig verboden. Het is uitdrukkelijk de bedoeling dat deze soort weer meer gaat voorkomen in de rivieren van West-Europa. Zalm en zeeforel vallen moeilijk van elkaar te onderscheiden. Volgens een vuistregel valt een zalm wel aan zijn staart op te tillen, een zeeforel niet. De staartwortel van zeeforellen is namelijk bijna net zo dik als de staartpunt (en ontglipt dus makkelijk), terwijl de staartwortel van de zalm, omdat die dunner is, juist een mooi handvat vormt. Verspreiding van de zeeforel Namen: Ned: Zeeforel Lat: Salmo trutta Eng: Sea trout (salmon trout) Dui: Meerforelle Fra: Truite de Mer Dan: Havørred (ørred)
anoniem - 17 februari 2016


Betekenis van zeeforel toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< zeefdrukken zeeg >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen