Betekenis wrang
Wat betekent wrang? Hieronder vind je 9 betekenissen van het woord wrang. Je kunt ook zelf een definitie van wrang toevoegen.

1

21 Thumbs up   5 Thumbs down

wrang


zuur (en bitter)
Bron: nl.wiktionary.org

2

6 Thumbs up   6 Thumbs down

wrang


Wrang is een term uit de scheepsbouw. Een wrang is een dwarsscheepse versterking van het vlak van een schip. Bij traditionele schepen dienen de wrangen tevens als verbinding van de spanten met de kiel [..]
Bron: nl.wikipedia.org

3

5 Thumbs up   9 Thumbs down

wrang


Bijtend, Bitter, Grievend, Hatelijk, Ironisch, Morbide, Sarcastisch, Scherp, Striemend, Zerp, Zuur; Buikstuk
Bron: complete-encyclopedie.nl

4

4 Thumbs up   8 Thumbs down

wrang


Onderste deel van een spant
Bron: kamper-kogge.nl

5

3 Thumbs up   7 Thumbs down

wrang


Wordt gezegd van een zeer astringente wijn met een grove tanninestructuur. Op de astringentieschaal is 'wrang' sterker dan 'stroef' en minder sterk dan 'inktachtig'.
anoniem - 17 februari 2016

6

3 Thumbs up   7 Thumbs down

wrang


Smaakimpressie die onaangenaam is. Geeft een samentrekkend en ruw gevoel aan de slijmvliezen van de mond. Ook wel astringent genoemd. Wrangheid wordt veroorzaakt door tannine (looizuur) en komt veel voor bij rode, krachtige jonge wijnen. Gedurende de rijping neemt in veel gevallen de wrangheid en zuurte van de wijn af. Of een wijn als wrang wordt ervaren hangt van de soort tannine af. Druiven die onrijp zijn geplukt bevatten onrijpe tannine en geven een wrangere wijn dan wanneer ze volledig rijp zijn geoogst. Aflhankelijk van het type wijn is wrangheid een goede of minder gewenste smaakimpressie. Het is een slechte eigenschap bij een jonge, lichte wijn die bedoeld is om jong te worden gedronken. Bij jonge, krachtige rode wijnen die lang kunnen rijpen zoals klassieke hoge Bordeaux, Bourgognes en Rhônes is een wrange smaak een indicatie van rijpingspotentieel. Dit is meestal een wrangheid die grotendeels verdwijnt na voldoende flesrijping.
anoniem - 17 februari 2016

7

3 Thumbs up   8 Thumbs down

wrang


Wrang, bn. en bijw. (-er, -st), scherp zuur, bijtend. *-, v. mv. (zeew.) zek. houtwerk. *-HEID, v. het zure, scherpe. *-KRUID, o., *-WORTEL, m. zek. plant.
Bron: dbnl.org

8

3 Thumbs up   9 Thumbs down

wrang


bijvoeglijk naamwoord - het geeft je een vervelend gevoel
Bron: www.muiswerk.nl

9

2 Thumbs up   11 Thumbs down

wrang


, wijn rijk aan tannine,maar met weinig restsuiker. Tannine bevindt zich in de velletjes en pitten van druiven en geeft aan de wijn een bittere smaak.
Bron: leymarie.com

<< wrakken wratten >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen