Betekenis uitponden
Wat betekent uitponden? Hieronder vind je 2 betekenissen van het woord uitponden. Je kunt ook zelf een definitie van uitponden toevoegen.

1

1   0

uitponden


Uitponden wordt ook gebruikt in de context dat maatschappijen nog (veel) geld proberen te slaan uit reeds afgeschreven investeringen op b.v. research gebied. Vindt vnl. plaats op basis van oude nog niet verlopen patenten, de achterliggende research is al lang afgeschreven, de techniek is inmiddels overal bekend maar het product of dienst kan nog worden uitgepond zolang het patent geld. Onverantwoordelijke uitponding vindt tegenwoordig veel plaats in de pharmaceutische industrie ten koste van mensenlevens en ziektekostenpremies.
Jan van Hooff - 28 juli 2019

2

0   0

uitponden


Uitponden is het in verhuurde staat kopen van een onroerende zaak en na vertrek van de huurder het pand in vrije staat weer verkopen. De Hoge Raad gaf enige criteria om te beoordelen of sprake is van belast uitponden. Er is pas sprake van belastbare arbeidsinkomsten als de werkzaamheden voor het uitponden naar aard en omvang gericht zijn op voordee [..]
Bron: kosterenpartners.com

Betekenis van uitponden toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< uitplaatsing uitsmeren >>