luxusderma.be

Website:https://luxusderma.be/
Upvotes ontvangen15
Downvotes ontvangen19
Karma:-5 (upvotes-downvotes)0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.Betekenissen (23)

1

5   1

niet comedogeen


Comedonen is een moeilijk woord voor zwarte puntjes of meeëters. Niet comedogeen betekent dat het product de poriën niet verstopt, en dus geen zwarte puntjes veroorzaakt.
Bron: luxusderma.be

2

3   8

diagnose


Een diagnose stellen is de kunst, techniek of handeling om een oorzaak te vinden van een gevolg aan de hand van de optredende verschijnselen.
Bron: luxusderma.be

3

2   0

ce-markering


De CE-markering die op veel producten te vinden is geeft aan dat het product voldoet aan de daarvoor geldende regels binnen de Europese Economische Ruimte (EER: de Europese Unie plus Liechtenstein, Noorwegen en IJsland). CE staat hierbij voor Conformité Européenne, wat zoveel betekent als in overeenstemming met de Europese regelgeving. De CE-mark [..]
Bron: luxusderma.be

4

1   2

vitaminen


Je huid heeft, net als de rest van je lichaam, vitaminen nodig. Vitaminen A en C zijn niet alleen antioxidanten, ze stimuleren ook de aanmaak van collageen en bestrijden ouderdomsvlekjes. Op etiketten vind je vaak het woord ‘pro-vitaminen’: dit zijn stoffen die je lichaam zelf kan omzetten in vitaminen.
Bron: luxusderma.be

5

1   0

spf


Deze afkorting staat voor Sun Protection Factor. Het cijfer dat erachter staat (bijv. SPF 20) duidt aan hoe hoog de bescherming is die de crème biedt tegen de zon.
Bron: luxusderma.be

6

1   1

siliconen


Deze chemische, olieachtige substantie is gemakkelijk uit te smeren en niet plakkerig. Het wordt in crèmes gestopt omdat het de huid aan de oppervlakte zacht, glad en droog doet aanvoelen. Vermits het geen natuurlijk ingrediënt is, zit het niet in de biocosmetica.
Bron: luxusderma.be

7

1   0

parabenen


Parabenen zijn een groep met benzoëzuur verwante stoffen. Het zijn alkylesters van para- of 4-hydroxybenzoëzuur, en de natriumzouten van deze esters.
Bron: luxusderma.be

8

1   0

adipocyte


Het vetweefsel bestaat uit vetcellen, “adipocyten” genoemd, die de vetten opslaan. Het is over het hele lichaam verspreid. De adipocyten zijn min of meer talrijk – afhankelijk van diverse factoren, zoals leefomstandigheden, erfelijkheid, zwangerschappen, gewichtstoename, … – , vermenigvuldigen zich en vullen zich.
Bron: luxusderma.be

9

0   0

triglyceriden


Cholesterol en triglyceriden circuleren in het bloed
Bron: luxusderma.be

10

0   0

spider naevus


Een spider naevus (ook wel “spider”, in het Engels uitgesproken, genoemd) is een veel voorkomende onschuldige vaataandoening van de huid. Spiders kunnen al op kinderleeftijd voorkomen. Ongeveer 40% van alle zwangere krijgen één of meerdere spiders in de huid. Spiders kunnen in combinatie met een aantal andere symptomen ook voorkomen bij pati [..]
Bron: luxusderma.be


Login in om alle 23 betekenissen te bekijken