demediamaatschap.nl

Website:https://www.demediamaatschap.nl
Upvotes ontvangen78
Downvotes ontvangen106
Karma:-29 (upvotes-downvotes)0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.Betekenissen (90)

1

14   14

uitgever


Een online uitgever is een eigenaar van één of meer websites en verkoopt hiervan de advertentieruimte. Zie ook: Exploitant, Publisher.
Bron: demediamaatschap.nl

2

10   8

exploitant


Een exploitant is een eigenaar van één of meer websites en verkoopt hiervan de advertentieruimte. Zie ook: Uitgever, Publisher.
Bron: demediamaatschap.nl

3

9   22

doelgroep


De (media-)doelgroep is de groep personen waarop de mediumcommunicatie wordt gericht en een afgeleide van de reclamedoelgroep (en deze is weer afgeleid van de marketingdoelgroep). De omschrijving van de mediadoelgroep dient aan te sluiten op de resultaten van media-onderzoek teneinde mediaplanning mogelijk te maken.
Bron: demediamaatschap.nl

4

6   3

view


Een view is een eenheid om het aantal bezoekers aan een pagina te meten, en komt overeen met één opgevraagde internetpagina bij een server. Een enkele view is een gehele pagina die door een bezoeker wordt opgevraagd, dus alle teksten en beelden, inclusief eventuele advertentieruimte. Zie ook: Pageview.
Bron: demediamaatschap.nl

5

4   7

kb


Een kb staat voor kilobyte en is een eenheid voor bestandsgrootte. Eén kilobyte komt overeen met 1024 bytes.
Bron: demediamaatschap.nl

6

4   2

smartphone


Een mobiele telefoon die uitgebreidere computermogelijkheden biedt en kan ook beschouwd worden als een handcomputer die tegelijk een telefoon is. Naast de mogelijkheid adressen en afspraken op te slaan, muziek te beluisteren en filmpjes te bekijken worden smartphones vaak gekenmerkt door verregaande internetmogelijkheden.
Bron: demediamaatschap.nl

7

4   3

targeting


De advertentie gericht tonen aan een bepaalde groep gebruikers, dit kan op basis van plaats, tijd, datum, omgeving, surfgedrag of interesses. Zie ook: Umfeld, Behavioral Targeting, Retargeting.
Bron: demediamaatschap.nl

8

3   4

button


Feitelijk is de button een klein formaat banner: een advertentie slechts iets iets groter dan postzegelformaat, meestal 120×120 of 120×60 pixels. Door de opkomst van grotere formaten wordt de button steeds minder gebruikt. Zie ook: Pixel.
Bron: demediamaatschap.nl

9

3   9

exposure


Totale zichtbaarheid van een advertentie, vaak uitgedrukt in het totaal aantal keren dat een persoon een uiting te zien krijgt.
Bron: demediamaatschap.nl

10

3   10

impressie


Iedere enkele getoonde advertentie. Een pageview kan bestaan uit meerdere impressies, indien er verschillende advertentieposities op de pagina staan. Zie ook: Inventory.
Bron: demediamaatschap.nl


Login in om alle 90 betekenissen te bekijken