Betekenis spiritualiteit
Wat betekent spiritualiteit? Hieronder vind je 11 betekenissen van het woord spiritualiteit. Je kunt ook zelf een definitie van spiritualiteit toevoegen.

1

17   11

spiritualiteit


Het levensbeschouwelijk functioneren van de mens dat van invloed is op de lichamelijke, psychische en sociale dimensies van het bestaan.
Bron: www.thesauruszorgenwelzijn.nl

2

3   3

spiritualiteit


Het beleven van een gevoel van verbondenheid, opgaan in een groter geheel waar de eigen individualiteit even in opgaat, idee van geborgenheid en diepe vreugde.

Stel dat iedere mens een representant is van de mensheid als geheel met in zich de vorming en ervaring van de geschiedenis van de mensheid, waarbij de individualiteit als tijdelijke en unieke verschijningsvorm gezien wordt, dan zou het ervaren van spiritualiteit een gevoel van geborgenheid en mededogen met betrekking tot iedere medemens en de eigen individualiteit kunnen zijn. Dan zou de mensheid zelf mededogen in zich dragen, waarbij alle afwijking van mededogen door de mens zelf veroorzaakt wordt.
Anna - 25 maart 2019

3

9   11

spiritualiteit


Het proces van steeds dichter bij jezelf te komen en te blijven. Thuis komen bij je zelf dus, in combinatie met een oprechte, eenvoudige levensstijl volgens de Gouden Regel; Wat u niet wilt dat u geschiedt..... De wisselwerking tussen beiden versterkt het proces.
Hans Rijneveld - 23 juni 2014

4

11   14

spiritualiteit


Spiritualiteit heeft in de breedste zin te maken met zaken die de geest (Latijn spiritus) betreffen. Het woord wordt op vele manieren gebruikt en kan te maken hebben met religie of bovennatuurlijke kr [..]
Bron: nl.wikipedia.org

5

10   13

spiritualiteit


is het geestelijk fijnstoffelijke werkgebied dat zich bezighoudt met het pure bewustzijn. Het is de relatie tussen wat gedacht, gevoeld, geweten en ervaren wordt ofwel het bewustwordingsproces van een wereld die wij zelf geschapen hebben en herscheppen. Het mag pure wetenschap genoemd worden, aangezien het de volledige integratie van al het leven en zijn bewustzijnsvormen accepteert. Spiritueel leven niets anders is als luisteren naar de energie die op je afkomt en die van jezelf uitgaat. Leren leven met de kosmische wetten en zien dat alles energie is.
anoniem - 17 februari 2016

6

0   4

spiritualiteit


Geestelijke niet met de ogen zichtbaar kracht van het heelal. Bovennatuurlijk. Niet van de aarde maar van de omniversum.
Chandra - 2 april 2019

7

7   11

spiritualiteit


Geestelijke levenshouding. Onze spiritualiteit kenmerkt zich door eenvoud en barmhartigheid. Vanuit die grondhouding zetten wij ons in voor de mens in nood.
Bron: scmm.nl

8

8   13

spiritualiteit


Gevoeligheid voor het religieuze.
Wijs worden - 13 januari 2016

9

6   12

spiritualiteit


De richting en inrichting van je leven met een intuïtieve levensstijl.
Bron: alleshelder.nl

10

6   14

spiritualiteit


“geestelijke”, veelal religieuze levensstijl
Bron: thesaurus.politieacademie.nl

11

4   16

spiritualiteit


Onlichamelijkheid, Onstoffelijkheid
Bron: complete-encyclopedie.nl

Betekenis van spiritualiteit toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< spiritus spijsolie >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen