Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden!. Betekenis toevoegen.

Nieuwste betekenissen
0   0

Inge


Inge is een Scandinavische meisjesnaam en is de alternatieve naam voor de Noorse god Freyr. Mogelijk hebben de Vikingen
in de jaren 780 - 1100 de naam Inge hier geïntroduseerd. Freyr was de god van de vruchtbaarheid en de oogst. Hij beheerste regen en zonneschijn en daarmee de natuurlijke groei op aarde. De boeren waren zeer positief over de "hand" van Freyr en Inge. De Drentse plaatsen Balinge, Mantinge,
Bruntinge en Eursinge eindigen daarom vermoedelijk op "inge"
Deze dorpen liggen in de Broekstreek en ontstonden voor of rond 1335.
H. Ruinemans Rzn - 18 augustus 2019

0   0

De Kolonie


De Kolonie Piksenweg 14 was de Eerste boerderij in1905 die is ontstaan door de ontginning van het veen door de fam Dennenboom, alle andere zijn er later bijgebouwd door de mensen die hielpen met het turf graven.
Dirk Jansen - 18 augustus 2019

0   0

Weerbaarheid


Geestelijk opkomen voor je zelf. Sterk zijn geestelijk en je grenzen stellen. B.V. tegen geestelijk gestoorde personen in je omgeving die je lastig vallen. Ik maak het ook mee. Het is een nachtmerrie.
Chefara - 18 augustus 2019

0   0

kuister


De betekenis van een kuister in het Leidse dialect is 'grote knikker', in het vroegere knikkerspel ook wel 'stuiter' of 'loet' genoemd.
Aad - 18 augustus 2019

0   0

universum


Het universum bestaat enkel voor de mens op aarde die, tot nu toe, weet heeft van het bestaan van de aarde en van het universum. Zonder de mens is er geen kennis van aarde of universum.
neerman fernand - 18 augustus 2019

1   0

tijd


Tijd = beweging,
Om beweging te creëren is energie noodzakelijk, dus geen energie is ook geen tijd. Zolang je leeft en er adem in je is, is er tijd, of, zolang de aarde in beweging is, is er tijd.
neerman fernand - 18 augustus 2019

1   0

Egaliseren


Gelijkmaken, effen of vlak maken, op gelijke hoogte stellen. Wanneer men dingen egaliseert komen ze op hetzelfde niveau, dezelfde hoogte te staan of liggen.

Synoniemen zijn: nivelleren, gelijkstellen, vlakmaken.
martijnver - 17 augustus 2019

0   0

dystopie


Een dystopie is een toekomstbeeld dat zeer pessimistisch is, een visie van een (toekomstige) wereld waarin alles verkeerd loopt en het leven minder aantrekkelijker is dan dat in de huidige wereld.

Het antoniem (tegenovergestelde begrip) van een dystopie is een utopie, een denkbeeldige ideale wereld waarin alles goed loopt.

Dystopieën vormen een geliefd onderwerp voor sciencefictionfilms en -boeken.
martijnver - 17 augustus 2019

0   0

DVD-RW


Een dvd is een digitale schijf die gebruikt kan worden om informatie mee op te slaan. De dvd wordt optisch gelezen en ziet er uiterlijk precies hetzelfde uit als zijn voorloper, de cd.

Een dvd-rw is specifiek type dvd, waarop verschillende keren nieuwe gegevens kunnen worden gebrand. De gebruiker heeft dus de mogelijkheid om, net zoals bij een harde schijf of een USB-geheugenstick, bestanden te wissen en te vervangen door nieuwe bestanden. Dvd-rw's worden overigens doorgaans onbeschreven verkocht.
martijnver - 17 augustus 2019

0   0

citeren


Iemands woorden letterlijk herhalen, iemand woord voor woord aanhalen. Wanneer je citeert, vermeld je daarbij steeds de persoon die de oorspronkelijke uitspraak heeft gedaan.

Je kunt zowel in mondelinge als geschreven vorm iemand citeren. Het geciteerde noemt men daarbij een citaat. Citeren doe je om te verwijzen naar een uitspraak, redenering of punt gemaakt door iemand anders om zo je eigen argumentatie of verhaal kracht bij te zetten.
martijnver - 17 augustus 2019

0   0

aanbetaling


Een bepaald bedrag dat betaald wordt voorafgaand aan de levering van goederen of diensten. Meestal maakt een aanbetaling deel uit van een grotere factuur, die in meerdere schijven verspreid over een bepaalde tijdsperiode betaald worden.

Door een aanbetaling te doen wordt het risico op wanbetaling en/of liquiditeitsproblemen voor de leverancier van de goederen of de diensten beperkt.
martijnver - 17 augustus 2019

0   1

Untermenschen


Iemand die willens en wetens het nodig heeft, meestal kwetsbare mensen, te vernederen, negatief in de vrienden -en familiekring neer te zetten. Deze untermens is meestal behept met narcistische gedragingen en psychopathologisch gedrag. Dat doen ze zó subtiel dat het niet te geloven is dát ze het doen. Maar achter het masker van super aardig , galant en zorgzaam , schuilt een gevaarlijk mens.untermenschen worden nooit anders meer.
Marianne Wilder - 17 augustus 2019

1   0

altruïsme


Een zeer grote vorm van empathie naar alles wat rond zich leeft. Meestal zijn dit zeer emotioneel geladen en sterk sociale personen. Zeer gevoelig voor emotionele spanningen om zich heen. Om een negatief geladen omgeving te voorkomen, proberen zij er steeds alles aan te doen om iedereen in hun leven gelukkig te maken en/of te houden, al kost deze inspanningen hun enorm veel energie en kracht. Het zijn mensen die zelf gelukkig worden als ze kunnen geven. Geduld, begrip en uithoudingsvermogen zijn enkele van hun grootste troeven. Hun inzicht en klare kijk op het leven en levenssituatie groeit met het ouder worden. Zij zijn filosofisch en zeer goede raadgevers.
Marianne B - 17 augustus 2019

0   0

pet


Haar op je hoofd. Of een vorm van nep haar op je hoofd zoals: pruik, extensions of dieren- haar. Of zoiets als een deksel daar boven op zoals: hoofddoek, boerka, muts, hoed of barka. Haar op je hoofd. Of een vorm van nep haar op je hoofd zoals: pruik, extensions of dieren- haar. Of zoiets als een deksel daar boven op zoals: hoofddoek, boerka, muts, hoed of barka.
Kees hendrik - 17 augustus 2019

0   0

Curatele


Verwarde personen die in de war zijn en geen benul hebben dat ze rare dingen doen.Het niet meer alles op een rijtje heeft en b.v schulden maakt en of andere rare dingen doet zoals ziekelijk lastig doen of stalken.
Chefara - 17 augustus 2019

0   0

aansprakelijkheid


Aansprakelijkheid is het verantwoordelijk zijn voor de vaak nadelige gevolgen van een gebeurtenis. Wanneer men spreekt over aansprakelijkheid gaat het binnen verzekeringsland altijd over schade. Iemand is dan aansprakelijk of verantwoordelijk voor de schade.
Schadeoplossing - 17 augustus 2019

0   0

Wollah


Whollah is gewoon ik zweer op Allah/God
Die Hollanders denken t'is zhma stoer om het te zeggen. Maar sommige mensen zeggen het terwijl ze liegen dan ben je op het foute pad dus na alles wat ik heb gezegd moge Allah met u zijn Amen
Ikwilgraaganoniemz'n - 17 augustus 2019

1   0

Ly


Ly is gewoon een afkorting voor; Love You.
Dit zeg je als je van iemand houd/iemand loef vind of verliefd op iemand bent; dingen in die trant. Ik hoop dat je iets met deze uitleg kan ;)) De reden dat ik op deze site kwam was eigg omdat ik LY naar iemdan stuurde maar k wilde weten als digene niet wist wat t betekende of het dan gwn op internet kunt vinden... ;) Okeyy bye ♡
Xxx - 17 augustus 2019

0   0

Dieke


Dieke is in stoere naamloze vennootschap meer dan een nieuwe tenuvoon het niet wil zeggen dat ik daar niet wil zeggen dat ik daar niet wil zeggen dat ik daar niet wil zeggen dat ik daar niet wil zeggen dat ik daar niet wil zeggen dat ik daar niet wil zeggen dat ik daar niet wil
Dieke - 17 augustus 2019

0   0

De parel in de lotusbloem


de parel beklemtoont de kracht van de lotusbloem die verankerd is met de wortels in de modder. Je wordt krachtiger wanneer je jezelf overwint....de mantra O MA NI PAD ME HUM.... brengt rust in je lichaam
smekens Veerle - 10 augustus 2019

0   0

EVUA


De EVUA was een belangenvereniging, opgericht door multinationals, die een stuwende rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van internationale telecommunicatie diensten. De gezamelijke inkooppower van de EVUA heeft geleid tot een versneld aanbod van vaste en mobiele diensten en tot versterking van nationale competitie.
Ed Vonk - 10 augustus 2019

0   0

porte-manteau


Een porte-manteauwoord, meng-, vlecht- of kofferwoord is een neologisme waarin twee of meer bestaande woorden naar de vorm worden gecombineerd in een betekenis die betekeniselementen van alle originele woorden bevat. Het verschilt hiermee van een contaminatie, waarbij per ongeluk woorden verenigd worden die in betekenis overeenkomen.
C.M.E. van Schelven - 10 augustus 2019

0   0

Roundup


Een chemisch middel gebruikt in de landbouw met als werkzame stof glyfosaat. Dit werkt als een universeel antibiotica, adsorbeert metalen en heeft in een aantal gevallen al geleid tot rechtspraken over carcinogene reacties.
Ja natuurlijk - 10 augustus 2019

0   0

Roundup


Grondig verwijderen, ofwel “ausradieren”.....................................
Baal Shem Ra - 10 augustus 2019

0   0

Verstandigheid


uit verstandigheid komt wijsheid voort
een verstandige heeft het zwijgen op zijn mond
matthijsimthorn - 10 augustus 2019

0   1

Polopos


Hoge berg gemaakt van vuilnis en dergelijke. In het Nederlands: Terp. Polopos komt van het woord Polis, betekenend: stad. Polopos is opgestapelde stad.
Tim - 10 augustus 2019

0   0

restrictief


Inperkend=beperkend=verbiedend
Dat wil zeggen dat restrictief uiteindelijk het opleggen van een verbod zal inhouden.
ja ter Horst - 10 augustus 2019

0   0

hinderlijk


Als je je ergens aan ergert bijvoorbeeld aan mensen, lawaai of stoplichten dat soort dingen
Ella - 10 augustus 2019

1   0

meut


Een vent die zeurt als een wijf, ijdel zichzelf in de spiegel bewonderd, een Ee
ri!
Jasmijn - 10 augustus 2019

0   0

Embrasse


1e persoon enkelvoud van het Franse woord voor omhelzen, infinitief is “embrasser”
Die ene gast - 10 augustus 2019

0   0

Momo


Momo is geen echt persoon Momo is een soort pop op Inter net die mensen na wil maken dus ze niet helen maal echt
anoniem - 10 augustus 2019

0   0

tuig


Tuig van de richel = gevel-- , of ook wel richel-dieven, i.e.z. ook slecht volk, gajes, schorem etc.
CeeLo Green - 10 augustus 2019

0   0

HSV


HSV kan betekent Hengel sport vereniging.
Het staat voor de naam van een vis vereniging.
Victor - 10 augustus 2019

0   0

Anfield


Anfield komt van an field/een veld, naast het oude hospitaal, dat diende om te ontspannen door onder andere voetbal te spelen.
Arne Wante - 10 augustus 2019

0   2

zemmel


Zemmel betekend je moeder je moeder is een zemmel.

Groetjes je zemmelvader
Zemmel - 10 augustus 2019

0   0

ontmoedigingsbeleid


Bedrijven die na het indienen van een klacht om meer gegevens vragen. En dan daarna nog een keer. En nog een keer, enz. Ze hopen dat je er uiteindelijk zo zat van bent dat je niet meer reageert. Dan hoeven ze geen actie te ondernemen.
Marian - 9 augustus 2019

0   0

Kromhals


een gebogen destillatie vat genoemd in:
Lexicon galeno-chymico-pharmaceuticum, of apothekers woordenboek : vervattende de voorschriften der samengestelde geneesmiddelen ... – Kornelis Elzevier
G.H. van Rijn - 9 augustus 2019

0   0

Moggel


een ziekte en een naam voor een stad en land ik weet niet maar een betekenis moet minimaal 50 tekens lang zijn zo sorry als ik dit fout heb maar moggel betekent ziekete en een naam van een land en een stad
Farida - 9 augustus 2019

1   0

werken


Ongelukkig, slaaf van de economie, dwangarbeid, groote kans op een beroerte door lastige collega's (lastige werkgever) of klanten. Het is het voorbijgaan aan een strafbaarfeit op grondslag van mensenrechten. Het is tevens ook egoisme en arrogantie met afperssing met het ontnemen van vrijheden op een aantal A4'tjes lang ondertekend met je handtekening dat je bekwam bent en door je kunstje onderbetaald word en daar aan nog steeds een studieschuld heb en als nog praktisch in een doos woont.


Voila succes met de ecomie.
Rutjes - 9 augustus 2019

1   0

beweging


Van stilstand naar beweging = energie
Het noodzakelijk toevoegen van een fractie van een energiebron aan een slapend voorwerp, deze fractie te verveelvoudigen tot de vereiste massa.
neerman fernand - 9 augustus 2019

Pagina:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10