Betekenis hipster
Wat betekent hipster? Hieronder vind je 20 betekenissen van het woord hipster. Je kunt ook zelf een definitie van hipster toevoegen.

1

38 Thumbs up   15 Thumbs down

hipster


Hipsters zijn mensen die zich graag onderscheiden van de rest. Vaak zetten ze een trend, maar wanneer anderen de trend gaan overnemen zie je de echte hipster al weer met iets nieuws bezig. Hipsters lopen dus vaak voor op de rest en hebben een sterke eigen mening.
Kees - 30 augustus 2014

2

30 Thumbs up   20 Thumbs down

hipster


Onder jongeren zijn een hoop subculturen zoals hiphop, emo's, skaters, guidos, kakkers etc.
Hipsters is een subcultuur die rond 2011 "hip" is geworden.

Een typische hipster is iemand tussen de 20 en dertig die houd van kunst, indie-rock en creatief is.
Hipsters zijn intelligent, en denken daarom onafhankelijk en liberaal.

Hipsters van in je in hippe steden zoals New York, Londen, Berlijn, Amsterdam etc.
Ze willen niet "mainstream" zijn, en proberen dat te uiten d.m.v. vintage kleding, en retro kapsels.
Toch willen hipsters zelf niet benoemd worden als hipster. Ze zijn niet mainstream, en passen daardoor in geen enkele subcultuur.
pim2 - 25 juni 2013

3

39 Thumbs up   29 Thumbs down

hipster


Een soort onderbroek voor meisjes :)
henk - 1 september 2014

4

13 Thumbs up   7 Thumbs down

hipster


Een hipster is eigenlijk de geïmiteerde versie van mensen die zich anders voelen, zich alternatief kleden, qua mening tot de minderheid behoren, creatief en rebels zijn. Terwijl je bij de 'echte' versie ziet dat ze authentiek zijn, zelfs last hebben van het gevoel anders te zijn, en steun en herkenning zoeken bij elkaar, zie je bij de hipsters dat ze anders zijn om het anders zijn, er graag speciaal om gevonden willen worden, veel aandacht nodig hebben en eerder kopiëren dan origineel zijn. (Hoe kan ik opvallen en bijzonder lijken? Weet je wat, ik zet wel een bolhoed op ;)) Het gaat voor een belangrijk deel om impressiemanagement en daaronder zijn ze eigenlijk bang dat ze oninteressant zijn. De mensen die echt een (ouderwetse, andere) smaak hebben die tot de minderheid behoort ergert zich stuk aan dit soort 'meelopers'.
Lily - 25 maart 2016

5

12 Thumbs up   7 Thumbs down

hipster


Een hipster is iemand die een eigen vintage stijl heeft en van muziek en kunst houden, ze proberen zichzelf te onderscheiden van de rest
anoniem - 18 maart 2015

6

16 Thumbs up   13 Thumbs down

hipster


Haha grappig dat iemand zegt dat hipsters per definitie intelligent zijn! Vaak denken ze namelijk allemaal intellectueel te zijn en gaan dan ook naar lezingen en expositie openingen, zonder te begrijpen waar hetgeen nou echt over gaat; ze willen gezien worden in vol ornaat. Dit houdt in dat elke millimeter van dat wat ze dragen is uitgedacht, er is geen ruimte voor spontaniteit. De meest gekke dingen worden ingezet om op te vallen. Vervolgens nemen ze een houding aan waardoor het cool lijkt alsof ze heel cool en zelfverzekerd zijn, niemand kan hun wat aandoen want ze zijn het begin van alles wat cool is. Drugs zijn ook heel cool. Zo veel mogelijk middelen om hun eigen ik te verhullen onder het mom van totaal zichzelf zijn. Anti-conformistisch te zijn door te conformeren. Dingen doen, niet omdat je gelooft in het doel van die dingen zelf, maar omdat er een algemene gedachte is dat het goed wordt gevonden. De uitgesproken mening is geen eigen mening maar die van een groep, met als hoger doel dat mensen tegen hen opkijken.
Blub - 9 juni 2015

7

12 Thumbs up   9 Thumbs down

hipster


Een hipster is iemand met paars haar en een muts, die graag selfies maakt als hij/zij in bed ligt.
Hai. - 22 juni 2015

8

6 Thumbs up   3 Thumbs down

hipster


nieuwe benaming voor reeds lang bestaand gekend gedrag: alternaiveling...
Eki - 13 oktober 2015

9

7 Thumbs up   5 Thumbs down

hipster


Een 'Hipster' iemand die denkt dat hij/zij de trendset maar stiekem meeloopt in modebaarden en sikken, retro/vintage kleding draagt, wat eigenlijk sowieso de laatste tien jaar al over de hele wereld al gebeurt. Hipster' = weinig hip dus.
Marc de Groot - 11 april 2016

10

8 Thumbs up   6 Thumbs down

hipster


Een hipster is iemand die graag zichzelf wilt ontdekken en uit zich graag in muziek en kleding.
Eline - 8 mei 2015

11

4 Thumbs up   3 Thumbs down

hipster


Ik denk dat de meeste bovenstaande definities niets te maken hebben met de eigenlijke definitie van hipster, maar zeer subjectieve ervaringen. Niet eens puur door hetgeen ze zelf hebben ervaren, maar kopiëren van anderen. De zogenaamde "echo-chamber" ziet u hier in werking gaan.

Afijn, een hipster is gebruikelijk iemand vanaf een jaar of 20/22. De grootste hoeveelheid zit tussen de 23 en 35 jaar oud.

De hipster is over het algemeen veel bezig met duurzaamheid en zelfontwikkeling. Er is een contrast binnen kleding. Dure, kwalitatieve (dit betekent geen algemene merken zoals Adidas oid, omdat zij zich niet kunnen associëren met de maatstaf van "de algemene mens"). Dit is hun voornaamste beweegreden om zich te onderscheiden van anderen. Zoals hierboven wordt gerefereerd als "ze willen niet mainstream zijn en zien zichzelf als beter dan anderen", is simpelweg proberen om beter gedrag te vertonen dan anderen en meer na te denken over de consequenties daarvan. Zodoende: veel hipsters zijn geïnteresseerd in politiek, kunst, lezen, filosofie, geschiedenis, biologie etc. Dit gaat weer hand in hand met koffie: tijd nemen voor jezelf, een boek lezen etc. Vandaar ook de interesse in gecompliceerde dingen, zoals Jazz.

Het type kleding is niet gedefinieerd. Over het algemeen zijn dit neutrale, natuurlijke kleuren (geen schreeuwende felle kleuren). Veel zwart, wit. Vaak gaat het meer om de vorm en de combinatie dan om het kleurgebruik. Hiermee wordt getracht meer creativiteit uit te stralen.

Uiteraard schiet dit bij mensen soms door het hoofd en kan er arrogantie creëren, maar zeg nou zelf. Dit is in iedere subcultuur zo. Dat is afhankelijk van de specifieke mens, niet de specifieke subcultuur.

Dit is mijn persoonlijke opinie, maar geprobeerd zo objectief mogelijk te beschouwen.
MC - 23 oktober 2019

12

6 Thumbs up   6 Thumbs down

hipster


Zwerver met een iPhone!
Dominique - 6 augustus 2019

13

6 Thumbs up   11 Thumbs down

hipster


vooral meisjes. Mensen die meestal andere interesses hebben in muziek en kleding. Veel mensen willen hipsters zijn maar degene die hipsters zijn hebben het zelf vaak zelf niet door.
Nele - 1 januari 2015

14

10 Thumbs up   19 Thumbs down

hipster


Een hipster is iemand die denkt zichzelf geweldig vind maar in werkelijkheid niet is. De wannabe-hipsters zijn de mensen die de echte hipsters na willen doen. Vaak maken ze foto's waarin ze hun hoofd verbergen met hun handen/ vingers. Ze zijn net als chaia.
Bert - 15 maart 2015

15

5 Thumbs up   17 Thumbs down

hipster


Al deze betekenissen hier boven slaan nergens op. Je hebt geen idee wat het betekend!

Hipsters zijn mensen die hun baard laten staan en koffie drinken. Ze fietsen op van die gevaarlijke fietsen. Het begon al in de jaren 60.
hipsterswag - 19 april 2015

16

3 Thumbs up   16 Thumbs down

hipster


Leuk , hipsters bestaan dus niet. Niet mainstream, en niet behorend tot enige subcultuur.
En het belangrijkst, ze willen zelf niet als hipster worden benoemd.
Maar als mainstream nu juist hipster is, want iedereen wil ineens hipster zijn, is juist iedereen hipster. Als je maar de juiste leeftijd en voorkeuren hebt.
Hou erg van Murakami, en ben dus ineens " hipsterfahig" volgens Auke Hulst in NRC- next van 7 April. Ben helaas veel te oud, en dus colnfuus, ben ik nu wel of niet een hipster ?
Pluvius - 8 april 2014

17

2 Thumbs up   15 Thumbs down

hipster


wtf hipster

het is gwn een soort onderbroek voor meisjes

en onder jongeren, een woord dat eigenlijk 'cool' betekend
HIPSTER - 8 mei 2015

18

4 Thumbs up   18 Thumbs down

hipster


Een hipster is iemand die mee gaat met de mode en zelf graag dingen bedenkt. Ze voelen zich meestal cooler en beter dan de rest van de mensheid en doen stoer. Ze houden enorm van zichzelf en denken dat ze iedereen kunnen krijgen. Er zijn ook wannabe-hipsters die de echte hipsters proberen na te doen. Echte hipsters vinden dat erg vervelend en haten hun. Op Instagram komen de hipsters tot leven met hun coole abstracte foto's en doen er dan nog een hipster effect over heen. #teamhipster #hipsterforlife


Wow! Die jongen (M) is wel erg hipster met die broek!
Bertina - 22 mei 2014

19

4 Thumbs up   19 Thumbs down

hipster


Iemand die luistert naar bands waar je nog nooit van gehoord hebt, ironische t-shirts draagt, en denkt dat hij beter is dan jou.


Bart-jan is zo'n ontzettende hipster!
test - 25 juni 2013

20

7 Thumbs up   25 Thumbs down

hipster


Een hipster is iemand die mee gaat in de mode en zich kleed als een aap. Diegene houd enorm van zichzelf en is beter als iedereen. Er zijn ook wannabe-hipsters die cool willen doen maar dat niet zijn, echte hipsters vinden dat erg vervelend en haten hen. Op instagram komt de hipster tot leven met zijn coole swag foto's met een hipster effect er boven op.
Bertina - 22 mei 2014

<< high Hockey >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen