Betekenis dystopie
Wat betekent dystopie? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord dystopie. Je kunt ook zelf een definitie van dystopie toevoegen.

1

12   1

dystopie


Dystopie is een (denkbeeldige) samenleving met louter negatieve eigenschappen waarin men beslist niet zou willen leven. Het is het tegenovergestelde van een utopie Een bekend dystoptische boek is 1984, geschreven door de Engelsman George Orwell.
Bron: volkabulaire.nl

2

2   0

dystopie


Een dystopie is een toekomstbeeld dat zeer pessimistisch is, een visie van een (toekomstige) wereld waarin alles verkeerd loopt en het leven minder aantrekkelijker is dan dat in de huidige wereld.

Het antoniem (tegenovergestelde begrip) van een dystopie is een utopie, een denkbeeldige ideale wereld waarin alles goed loopt.

Dystopieën vormen een geliefd onderwerp voor sciencefictionfilms en -boeken.
martijnver - 17 augustus 2019

3

3   1

dystopie


dystopia G aangeboren afwijking in de ligging der organen; ~ cantorum, verplaatsing van de (vernauwde) nasale ooghoek temporaalwaarts, meestal met eveneens verplaatste traanpunten.
anoniem - 17 februari 2016

4

4   3

dystopie


Aangeboren, afwijkende ligging van de organen in het lichaam
Bron: www.dokterdokter.nl

5

3   4

dystopie


Dystopie is een (denkbeeldige) samenleving met louter akelige kenmerken waarin men beslist niet zou willen leven. Een dystopie is daarmee het tegenovergestelde van een utopie die juist een bijzonder a [..]
Bron: nl.wikipedia.org

Betekenis van dystopie toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< dystonie dystrofie >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen