Betekenis compartimentering
Wat betekent compartimentering? Hieronder vind je 8 betekenissen van het woord compartimentering. Je kunt ook zelf een definitie van compartimentering toevoegen.

1

2   3

compartimentering


het verkleinen van een ruimte om brand af te remmen.
ruben - 7 mei 2015

2

1   3

compartimentering


het onderverdelen van de geografische ruimte. Door het verdrag van Schengen heeft de EU binnen – en buitengrenzen gekregen. De landen die dit verdrag ondertekend hebben, hebben geen grenscontroles onderling meer (decompartimentering*). De andere EU landen wel en die hebben vaak een eigen toelatingsbeleid (compartimentering). Het zal duidelijk zijn [..]
Bron: collegenet.nl

3

0   2

compartimentering


het verschijnsel dat wegen, spoorlijnen en kanalen de ruimte vaak in kleine stukjes 'snijden', waarbij het steeds moeilijker wordt om naar het ernaast gelegen stukje grond te gaan
Bron: scholieren.com

4

0   2

compartimentering


het onderverdelen van de geografische ruimte. Door het verdrag van Schengen* (zie deel 1) heeft de EU binnen - en buitengrenzen gekregen. De landen die dit verdrag ondertekent hebben, hebben geen grenscontroles meer (decompartimentering*), de andere Eu landen wel en die hebben vaak een eigentoelatingsbeleid (compartimentering). Daardoor komen de bu [..]
Bron: collegenet.nl

5

0   2

compartimentering


Een groter gebied verdelen in kleinere gebieden. Doorgaand verkeer door de kleinere gebieden is niet mogelijk. Wordt vaak in combinatie met bundeling toegepast, om oneigelijk gebruik van wegen te voorkomen.
Bron: structuurvisieutrechtseheuvelrug.nl

6

0   3

compartimentering


De verdeling van b.v. het landelijk gebied in duidelijke afgegrensde deelgebieden, waarin een bepaalde functie overheerst.
Bron: www.digischool.nl

7

0   3

compartimentering


een bepaald gebied wordt door de aanleg van autowegen, spoorlijnen en /of kanalen steeds meer in stukken verdeeld, het raakt versnipperd.
Bron: collegenet.nl

8

5   9

compartimentering


steeds meer afgescheiden ruimtes. Bedoeld wordt: door de aanleg van wegen, spoorlijnen en/of kanalen wordt een bepaald gebied in afzonderlijke ruimtes verdeeld en is het lastiger om van het ene deel naar het andere te fietsen.
Bron: collegenet.nl

Betekenis van compartimentering toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Compartimenten comparus >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen