Betekenis boekhouden
Wat betekent boekhouden? Hieronder vind je 4 betekenissen van het woord boekhouden. Je kunt ook zelf een definitie van boekhouden toevoegen.

1

4   6

boekhouden


Het inrichten en bijhouden van de financiele administratie en het verstrekken van informatie hieruit aan belangehebbenden.
Bron: kennisconsult.nl

2

1   4

boekhouden


( inergatief ) het systematisch vastleggen van financiële feiten van een persoon, een bedrijf of een (overheids)instelling Door het boekhouden houdt men oog voor de financiële toestand van het b [..]
Bron: nl.wiktionary.org

3

1   4

boekhouden


(engels: accounting) Het verzamelen van gegevens, meestal in monetaire termen, over economische activiteiten, het verwerken van deze gegevens en het bekendmaken van die gegevens voor gebruik door belanghebbende beleidsvormers.
Bron: aat-ned.nl

4

2   5

boekhouden


Elke ondernemer is wettelijk verplicht een administratie te voeren. Daarnaast kan een administratie gebruikt worden om de bedrijfsvoering te verbeteren. Ook buiten een onderneming zal behoefte zijn aan informatie over de stand van zaken in een onderneming. Denk aan afnemers, de bank en uiteraard de belastingdienst. Voor hun is een amdinist [..]
Bron: gratis-cursus-boekhouden.nl

Betekenis van boekhouden toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Boekhorst boekhouder >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen