Betekenis authenticatie
Wat betekent authenticatie? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord authenticatie. Je kunt ook zelf een definitie van authenticatie toevoegen.

1

4   2

authenticatie


Beveiligingsproces waarbij de gebruiker wordt gecontroleerd of hij werkelijk diegene is voor wie hij zich uitgeeft. Authentificatie gebeurt vaak door het opgeven van een naam en bijhorend wachtwoord.
Bron: 4umi.com

2

0   2

authenticatie


De controle (het staven) van de (een) geclaimde identiteit van een partij en de set van zijn geclaimde attributen op een bepaald betrouwbaarheidsniveau.
Bron: labyrinth.rienkjonker.nl

3

1   3

authenticatie


Authenticatie is het proces waarbij iemand nagaat of een gebruiker, een andere computer of applicatie daadwerkelijk is wie hij beweert te zijn. Bij de authenticatie wordt gecontroleerd of een opgegeve [..]
Bron: nl.wikipedia.org

4

0   3

authenticatie


Een mechanisme waarmee de ontvanger van een electronisch bericht de integriteit van de berichtinhoud kan controleren met een electronische code of algoritme zoals afgestemd tussen de handelspartners.Het algoritme wordt ook wel een electronische of digitale handtekening genoemd.
Bron: edibasics.nl

5

2   5

authenticatie


Een proces voor het bevestigen van de identiteit van iemand met wie u gevoelige informatie wilt delen. Op het web vereist verificatie meestal een set van een gebruikersnaam en een wachtwoord of een openbaar en persoonlijk sleutel paar.
Bron: dfoxxhosting.nl

Betekenis van authenticatie toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< auteurs authenticiteit >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen