Betekenis assurantie
Wat betekent assurantie? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord assurantie. Je kunt ook zelf een definitie van assurantie toevoegen.

1

11   3

assurantie


Verzekering, een overeenkomst waarbij een verzekerde persoon regelmatig (meestal maandelijks) premies betaalt aan een verzekeraar, die zich in ruil daarvoor ertoe verbindt om de verzekerde volledig te vergoeden en schadeloos te stellen, in het geval er schade of waardeverlies optreedt bij het verzekerde voorwerp.

Bij een assurantie of verzekering betaal je maandelijks een klein bedrag om vrijgesteld te worden van het (financiële) risico dat een bepaald voorwerp beschadigd zou raken, of dat er een andere situatie optreedt waarbij jij, jouw gezin of jouw bedrijf financiële verliezen moet verwerken.

Soms wordt met assurantie ook een verzekeringskantoor bedoeld.

Afkomstig van het Franse woord "assurance", wat tevens verzekering betekent.


Gelukkig had Tom een brandassurantie op zijn huis, zodat het verzekeringskantoor hem alle schade door het vuur volledig terugbetaalde.
martijnver - 7 oktober 2018

2

8   6

assurantie


Een overeenkomst waarbij de ene partij zich jegens de andere partij tegen genot ener premie verbindt om deze schadeloos te stellen voor verlies, schade of gemis van verwacht voordeel, die zij door een onzeker voorval zou kunnen lijden. Een synoniem voor assurantie is verzekering.
Bron: ondernemersunited.nl

3

0   2

assurantie


Assurantie of verzekering is ene overeenkomst welke de verzekeraar
aan de verzekerde verbind om dezelve schadeloos te stellen wegens verlies schade of gemis van verwacht voordeel zoude kunnen lijden.
E.frenay - 6 mei 2019

4

5   7

assurantie


Zie: Verzekering.
anoniem - 17 februari 2016

5

2   8

assurantie


verzekering
Bron: anw.inl.nl

Betekenis van assurantie toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< assurantiebelasting associƩ >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen