Betekenis annotatie
Wat betekent annotatie? Hieronder vind je 7 betekenissen van het woord annotatie. Je kunt ook zelf een definitie van annotatie toevoegen.

1

25   0

annotatie


Een annotatie is een aantekening of een noot, die gebruikt wordt om de hoofdtekst extra te verduidelijken of aan te vullen

Het woord annotatie is een leenwoord afgeleid van het Franse "annotation", wat letterlijk aantekening betekent.

De term wordt vooral gebruikt in een juridische context, waar het gebruikt wordt voor een verklarende commentaar bij een uitspraak, vonnis of arrest door een rechter of rechterlijk college.

De annotatie wordt verzorgd door een onafhankelijk specialist of hoogleraar, en is meestal te vinden onderaan de rechterlijke uitspraak.

In bredere zin kan annotatie ook gebruikt worden als synoniem van: kanttekening, opmerking, noot, aantekening of bijschrift.


In de annotatie bij dat arrest door de raad van state gaf een jurist die gespecialiseerd was in de materie meer toelichting bij de precieze invulling van bepaalde begrippen.
martijnver - 23 augustus 2018

2

16   1

annotatie


verklarende aantekening.
Bron: loegiesen.nl

3

7   1

annotatie


Kanttekeningen, beoordelingen en commentaar achteraf met betrekking tot een document of publicatie.
Bron: kennisconsult.nl

4

3   3

annotatie


Verklarende aantekening, wordt vaak als noot in de marge van het boek aangehaald en later in het hoofdstuk in de notenlijst verder uitgelegd. " />
Bron: gianottenprintedmedia.nl

5

1   1

annotatie


Deel van de bibliografische kaarttitel* dat gegevens bevat over de kaartauteur*, de kartografische uitgeverij* en het doel van de kaart. Engels: annotation Frans: annotation Duits: Kartenanlass
anoniem - 17 februari 2016

6

2   4

annotatie


Opmerkingen van functionarissen die bevoegd zijn een paraaf te zetten, die geen reden zijn om het document niet goed te keuren.
Bron: labyrinth.rienkjonker.nl

7

2   5

annotatie


Annotatie of annoteren is biologische informatie voorzien van een geschikte context. Annoteren is een concept uit de moleculaire biologie en de bio-informatica. Bij DNA-annotatie wordt ontdekt geneti [..]
Bron: nl.wikipedia.org


Betekenis van annotatie toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< anonieme getuige annotator >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen