Betekenis amortisatie
Wat betekent amortisatie? Hieronder vind je 10 betekenissen van het woord amortisatie. Je kunt ook zelf een definitie van amortisatie toevoegen.

1

17   0

amortisatie


In de boekhouding betekent amortisatie de waardedaling van immateriële bezittingen (activa die niet tastbaar zijn, zoals de marktwaarde van het bedrijf).

Net zoals bij materiële activa, kan de waarde van immateriële activa met de tijd omlaag gaan. Die waardevermindering noemen we de amortisatie.

In het leenrecht heeft amortisatie twee specifieke betekenissen.

Enerzijds gaat het om de vermindering in waarde van een lening, bijvoorbeeld wanneer de debiteur (lener) in financiële problemen zit en het dus minder zeker is dat hij zijn lening kan afbetalen.

Anderzijds wordt amortisatie gebruikt om te verwijzen naar het terugbetalen van een lening in schijven, zoals bijvoorbeeld een hypotheek.


Door de amortisatie van een lening kan de debiteur zijn schuld in verschillende stappen afbetalen. Hij zet bijvoorbeeld elke maand een deel van zijn salaris opzij om de hypotheek te betalen.
martijnver - 23 augustus 2018

2

10   1

amortisatie


Amortisatie is het vereffenen van een schuld door middel van een regeling waarbij de schuld eventueel in regelmatig betaalde schijven kan worden voldaan. We spreken dus van amortisatie bij afbetalingen van een schuld.
katrien - 14 september 2011

3

6   1

amortisatie


is een proces waarbij energie wordt opgeslagen in de spieren.en dit gebeurd door een actieve landing op de bal van de voet en een klauw actie,waarbij het been lichtjes doorzakt om de schok van het landen op te vangen.
angelo - 17 februari 2012

4

5   1

Amortisatie


De regelmatige aflossing van een schuld over een bepaalde tijd.  - Ook wel 'afschrijving'. De waarde van bezitting neemt af naarmate de tijd vordert doordat delen worden terugbetaald voor de einddatum.
Bron: raboglobalmarkets.nl

5

2   1

amortisatie


Met het begrip amortisatie wordt de manier bedoeld waarop er op goodwill wordt afgeschreven in de boekhouding van een onderneming.
Bron: the-web-library.com

6

2   1

amortisatie


Term uit de financiële boekhouding. Amortisatie betreft een afwaardering van immateriële activa, zoals goodwill
Bron: ondernemersunited.nl

7

2   1

amortisatie


Afschrijven op immateriele activa, zoals goodwill, merken, auteursrechten, e.d.
Bron: kennisconsult.nl

8

1   0

Amortisatie


Let op: Spelling van 1858 amortissement, vernietiging, uitwissching. Amortisatiekas, schulddelvingskas. Amortiseren, voor niet geldig of nietig verklaren.
anoniem - 17 februari 2016

9

1   1

amortisatie


(engels: amortizement) Schuine bovenkanten van steunberen of uitstekende penanten .
Bron: aat-ned.nl

10

2   2

Amortisatie


Vrijmaking van goederen uit de dode hand
Bron: oudzelhem.nl


Betekenis van amortisatie toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Amorita Amortisatiebewijs >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen