Betekenis acne
Wat betekent acne? Hieronder vind je 14 betekenissen van het woord acne. Je kunt ook zelf een definitie van acne toevoegen.

1

4   1

acne


Een ontsteking van de talgklieren van de huid. Er ontstaan puisten of meeëters (aangezichtsvin), vaak veroorzaakt door hormonale veranderingen tijdens de puberteit.
Bron: dehelianthus-haarlem.nl

2

3   1

acne


In de pubertijd kan je last krijgen van acne, dat is een ander woord voor puistjes. Puistjes ontstaan door hormonale veranderingen. Er wordt namelijk meer talg geproduceerd onder invloed van het geslachtshormoon testosteron. Dat is een mannelijk hormoon, maar vrouwen hebben het ook in kleine hoeveelheid. Door die overmatige talgproductie kan je ook [..]
Bron: zoenenenzo.nl

3

3   1

acne


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
Bron: huidinfo.nl   NSFW / 18+

4

3   1

acne


Acne (spreek uit als: "aknee") is een verzamelnaam van enige, onderling verschillende huidaandoeningen, die alle te herkennen zijn aan het optreden van puistjes. Acne vulgaris of jeugdpuistj [..]
Bron: nl.wikipedia.org

5

3   1

acne


vulgaris jeugdpuistjes
Bron: collegenet.nl

6

3   1

acne


mee√ęters
Bron: collegenet.nl

7

3   2

acne


Aandoening van de talgklieren in de huid. Komt met name voor in de puberteit, als gevolg van hormonale veranderingen
Bron: www.dokterdokter.nl

8

3   2

acne


( medisch ) puistjes
Bron: nl.wiktionary.org

9

3   2

acne


(Engels: Acne) puistjes
Bron: ziekenhuis.nl

10

3   2

acne


Aandoening van de huid waarbij een ontsteking van de talgklieren optreedt. Sommige medicatie (cortisoonpreparaat) die toegediend wordt na transplantatie kan dit verschijnsel veroorzaken.
Bron: nvn.nl

11

2   1

acne


Huidstoornis die zich vooral voordoet tijdens de puberteit. Uit zich in het verschijnen van bepaalde mee-eters, een soort van "zakjes" (follikels) vol met talg en micro-organismen.
Bron: loreal-paris.nl

12

2   1

acne


Abnormale verhoorning van de uitmondingen van de talgklieren waardoor deze afgesloten worden, wat aanleiding kan zijn tot ontstekingen en het ontstaan van puisten.
Bron: plastischechirurgie.nl

13

2   2

acne


Verzamelnaam voor verschillende huidaandoeningen die alle gekenmerkt worden door een ontsteking van talgklieren en het optreden van puistjes.
Bron: thesauruszorgenwelzijn.multites.net

14

2   2

acne


Acne is een ontsteking van de huid door verstopping van de talgkliertjes. Deze huidaandoening komt vooral voor in het gezicht. De oorzaak is een overmatige afscheiding van talg of huidvet door de talgkliertjes, in combinatie met een bepaalde bacterie. In de volksmond heet het puistjes of jeugdpuistjes.  Acne vulgaris (jeugdpuistjes) [..]
Bron: bijsluiterwoordenboek.nl

Betekenis van acne toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Achab Achaemenes >>