1 |
aardappelDe aardappel (Solanum tuberosum) is een plant die ondergronds een energievoorraad in de vorm van zetmeel aanlegt. Het zetmeel wordt bewaard in knollen, die aardappelen of aardappels worden genoemd. De [..]
|
2 |
aardappeleetbare knol van de aardappelplant, die gekookt, gebakken, gefrituurd of gepureerd wordt en gebruikt wordt als basisvoedingsmiddel in combinatie met andere groenten en vlees of vis; patat Men onderscheidt verschillende soorten en rassen.
|
3 |
aardappel eetbare knol van een plant Voorbeeld: Nederlanders eten [..]
|
4 |
aardappel
|
5 |
aardappelLat.: Solanum tuberosum - Knolgewas.
De vroegste vermeldingen van de teelt in Drenthe dateren uit eerste helft van de 18e eeuw, toen het gewas in Zuidlaren en de Lula (beide grenzend aan de Veenkolo [..]
|
6 |
aardappelAardappel: BB. 2268Volledige wetenschappelijke naam: Solanum tuberosum L.Diagnostische kenmerken:Plant met knollen aan ondergrondse uitlopers. Blaadjes eirond tot omgekeerd eirond, gaafrandig, aan de voet scheef, afgerond of hartvormig. Bloemkroon wit, lila of paars. Helmknoppen vrij, aan de top met 2 poriën openspringend. Bes bolvormig, g [..]
|
7 |
aardappelAmylopectine aardappelzetmeel, ook wel waxy aardappelzetmeel genoemd, is een nieuwe zetmeelsoort die alleen amylopectine moleculen bevat. Het nieuwe zetmeel wordt gewonnen uit speciale aardappelrassen [..]
|
8 |
aardappelAardappel, m. (-en). *-BOUW, m. gmv. *-BRIJ, m. gmv. *-LAND, o. (-en). *-LOOF, o. gmv. *-MARKT, v. (-en). *-MEEL, o. gmv. *-SCHILLEN, v. mv. *-SOEP, v. (-en). *-TAART., v. (-en). *-TEELT, v. gmv. *-VE [..]
|
9 |
aardappelDe rassen A
|
<< aardappelmeel | aanbeeld >> |