Betekenis aandrangincontinentie
Wat betekent aandrangincontinentie? Hieronder vind je 3 betekenissen van het woord aandrangincontinentie. Je kunt ook zelf een definitie van aandrangincontinentie toevoegen.

1

0   0

aandrangincontinentie


Plotselinge, niet te onderdrukken aandrang om te urineren als gevolg van onvoldoende controle over de blaas.
Bron: www.thesauruszorgenwelzijn.nl

2

0   0

Aandrangincontinentie


Dit is de meest voorkomende vorm bij mannen en wordt ook wel een overactieve blaas genoemd. U voelt opeens dringend de behoefte om te plassen en verliest zonder dat u het wilt urine. Meestal is de oorzaak een storing in de zenuwsignalen tussen de blaas en de hersenen, vaak door een vergrote prostaat of na een prostaatoperatie. Bij dit soort incontinentie moet u soms ook vaker plassen dan de gebruikelijke 4-8 keer per dag. Soms ook 's nachts. In bepaalde gevallen kunt u uw blaas trainen om minder vaak te plassen en om 's nachts niet te hoeven plassen.
Bron: tena.nl

3

0   0

Aandrangincontinentie


Aandrangincontinentie, ook droge overactieve blaas genoemd, betekent dat de detrusorspier van de blaas overactief is. Hierdoor moet u opeens plassen, waarbij u vooraf nauwelijks iets gevoeld heeft, en verliest u daarbij vaak urine. Bij ernstige gevallen kan het urineverlies groot zijn.
Bron: tena.be


Betekenis van aandrangincontinentie toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< aandrang aandrift >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen