Betekenis aanbetaling
Wat betekent aanbetaling? Hieronder vind je 6 betekenissen van het woord aanbetaling. Je kunt ook zelf een definitie van aanbetaling toevoegen.

1

8   1

aanbetaling


klein bedrag dat je alvast betaalt, waarbij de rest later b [..]
Bron: www.muiswerk.nl

2

0   0

aanbetaling


Een bepaald bedrag dat betaald wordt voorafgaand aan de levering van goederen of diensten. Meestal maakt een aanbetaling deel uit van een grotere factuur, die in meerdere schijven verspreid over een bepaalde tijdsperiode betaald worden.

Door een aanbetaling te doen wordt het risico op wanbetaling en/of liquiditeitsproblemen voor de leverancier van de goederen of de diensten beperkt.
martijnver - 17 augustus 2019

3

1   3

aanbetaling


Een bedrag dat een lessee bij het aangaan van een contract betaalt aan lessor om (financiële) risico's te beperken. De investering wordt met het bedrag van de aanbetaling verlaagd, hetgeen leidt tot een verlaging van de maandelijkse leaseprijs. Ook wel eerste betaling genoemd en als zodanig gefactureerd.
Bron: terbergleasing.nl

4

1   3

aanbetaling


Aanbetaling of handgeld (Oudgrieks: ἀρραβών; Latijn: arr(h)abo) is een betiteling die in feite tot stand is gekomen bij de aankoop van roerende zaken waarbij de koper aan de verkoper een zeker [..]
Bron: nl.wikipedia.org

5

1   4

aanbetaling


een eerste betaling bij het kopen van iets op afbetaling of in termijnen Heeft u de aanbetaling al gedaan?
Bron: nl.wiktionary.org

6

2   5

aanbetaling


Het vooraf betalen van een klein deel van de koopprijs. Een aanbetaling verschaft de verkoper zekerheid dat de koper straks ook daadwerkelijk zal afnemen en betalen.
Bron: kennisconsult.nl


Betekenis van aanbetaling toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< aanzetten aanbevelen >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen